Cupcake maker

Träffade Trixie igår i Alingsås och då fick jag denna skönheten i julklapp från henne. En Muffins/Cupcake maker. Jag blev göööör glad, den stod tyvärr inte på min lista eftersom den är soppas ny att jag inte tänkt på den. Jag älskar ju cupcakes och muffins överlag och det var det Trixie tänkte på. Söta bästisen ever!!
Vi fikade på två ställen, men det här stället gjorde de det så fint för oss. Vi skulle dela på en Panini och den killen på Cafét hade lagt upp det snyggt på varsin tallrik för oss båda. Det var riktikt snällt! Troligtvis tror jag att han inte hade så mycket för sig eftersom det inte var så mycket folk där.






Den här pärlan hämtade Jimmy upp till mig eftersom det stod på hans namn den här gången, skulle bli skickad till hans företag igentligen men så blev itne fallet. Jag är väldigt nöjd med telefonen, den har lika stor skärm som en iphone vilket jag tycker mycket om men nackdelen är att den inte har blogg appen i Android makrnaden.

Rea shopping

Jackie frågade om jag ville hänge med in till stan idag för att kolla ännu mer av mellandagsresan i stan. Det gick jag med på och tog tåget vid 15.22.

Det här hittade jag på Rean:





Jag behövde inte paya en krona alls idag heller, syrran betalade lunchen även om jag tog ut en hundring och hon såg det, så va hon så envis att hon skulle få betala det i alla fall. Jaha och sen payade hon även rea grejerna, det enda jag payade för var månadskortet. Sick snäll syrra man kan ha! :D

Choklad i mängder

Det blev ingen av gårdagens inlägg , det blev nämligen lite sent. Men här är uppdateringen, jag och Jimmy blev hämtad av Jenny och Stefan då vi åkte till Bäckebol för att kolla på mellandagsrean. Vet inte riktigt om jag hittade någonting direkt, det var mest mobiltelefoner jag var intresserad av, en en behöver jag allt. Men den jag ville ha fanns inte kvar även om det inte ens vara rea på den. Weird!



Sen åkte vi upp till J och S för att fika med istället var vi så hungriga att vi åkte upp till blå huset för att beställa pizza som vi sedan tog med hem och åt. Det var riktigt gott, efter maten fick barnen öppna ännu mer paketer från Ralf. (Jimmys och Jennys bilogiska farsa) Som i sin tur fick hjälp av Jenny att hitta julklappar till de små och oss vuxna.
Jag fick självklart choklad askarna, det blev jag glad över! Dock ska jag sluta käka sånt här i början av nästa år, så det får bli att öpnna dessa paketerna då det är någons födelsedag eller högtid. 


Tråkig nyhet

Jahopp den här dagen kom då de två som skulle kommit idag inte kommer alls i alla fall. Mikaela var tydligen "tvungen" att fira jul med sin mormor och Mariam tyckte det var onödigt att komma eftersom hon ändå ska iväg i morgon. 
Besviken? JA!  

Så nu vet jag inte vad jag ska göra, hade ju planerat in att vi skulle lagat mat tillsammans och jag tänkte även baka lite kaka till de. Men nu blir inte detta av. Tur att jag inte gav någon julklapp till de för det här kändes riktigt taskigt. För om jag hade gjort det skulle de inte vara värda det!

Får ta och hitta på något annat kul, kanske åka me Jimmy, Stefan och Jenny för att kolla på mellandags rean.

Sena klappar att öppna

Ungarna fick sina klappar öppnade idag från deras andra föräldrar och så sitter man där och tittar hur mycket de får och vad de får. Blir så himla avis för att de får så mycket på en gång, när de redan har fått en massa innan. Hahaha ja när jag var liten fick jag inte mycket klappar, kanske för att jag var så stygg varje år.
Så när vi kom hem kunda jag inte hålla mig så vi bestämde oss för att öppnas varandras klappar, detta fick jag av älsklingen:
Jag blev jätte glad av de här sakerna jag fick, det var tom grejer som jag hade typ tjattat om varje gång vi gått i affärerna. Haha, älsklingen tyckte det var dags att ta fatt i de då. Även om dessa inte var på min önskelista, hade ju glömt bort att jag tom ville ha dessa ju.



Och detta gav jag till älsklingen:
Den gröna grejen är en lök skalare/hackare, eftersom killen inte kan hacka löken på grund av excem så tyckte jag denna passade bra eftersom jag alltid fått hacka annars, ägg skalaren fick han för att han klagade hela tiden på den värdelösa 10 kronors inköpet vi gjorde för ett tag sen och denna apelsin juice pressaren som han hade nämnt. Även om dessa inte stod på hans önskelista så blev han riktikt glad i alla fall, för att det var köks saker och även fiffiga saker! Ja det tänkte jag inte först, jag tänkte mest för att det va roliga grejer som han hade nänmt innan. Och det funkade ju perfect!


Grönt

Julgrannen vi väntat på, dök upp idag istället för nästa år. Nu är alla klapparna på plats också, som det ska vara!
Jenny och Stefan skulle till Partille och då tänkte vi att det var smart att vi också kunde hänga med och dessutom behövde vi även köpa lite mat grejer, kylen var ju helt tom! Nu är den full igen med massa goiga grejer. Köpte lite fyverkerier som vi ska blåsa upp på Nyårsafton, då även alla klappar ska öppnas.

 

Nu måste jag sticka, för Stefan och Jenny ska hämta upp oss snart för att vi ska laga och käka tacos tillsammans med alla barnen också. Det ska bli mysigt!

Lite jul

Här firade vi lite jul med Kalle Anka på tv. Gick upp en trappa där både, jag Emil, Nova och Jimmy satte oss och kollade. Lilla Nova är för söt, "titta där" säger hon varenda gång hon ser något hon gillar. Haha var ganska uttjattat när hon sa det så länge under tv titten, men det går inte att undgå att hon är för go och söt!





Nova, pepparkaks gumman för idag är snabb i fingrarna när det gäller paketer, hon är alltid där först för att plocka upp de.

En liten choklad ask vi fick med ett instickat Triss lott, vi vann tyvärr inget på det. Skulle ha suttit fint if so. Väldigt mysigt och trevligt var det i eftermiddags och kväll, vi fick go julmat av Stefans morsa som bjöd på detta. Nu ska jag ta och krympa in i en filt på soffan för att kolla de roliga filmerna som går på tv nu.

God Jul på er alla som firar idag!! Hoppas att ni har haft det härligt och fått massa julklappar. =)





Kramar

FrostyPink


Inget jul i vårt hus

Det blir inget julfirandet hos Jimmys syrra alls idag, på grund av att folk är sjuka och magsjuka har kommit till de. Tråkigt, men vi ska tydligen käka jul mat om en timme ungefär med de i alla fall. Det va inte så mycket sjuka ändå, vi får helt enkelt hålla oss borta fr. Jenny bara haha, stakars henne. Ingen som pratar med henne... Det va mest feber nu. Så slipper vi vara själva idag en stund i alla fall något.

Här är några bilder på de sista jul korten som är färdiga. Vad tycks?
Ni ser säkert en hel del förändring på bilderna, det är för att jag släppte in mer ljus i linsen. Jag bara älskar denna kameran, med den vikbara skärmen kan man ju även se på det man fotar samtidigt som man kan ställa in slutartid och bländaren. Man ser ju helt klart bättre med vikningsbara skärmen. Jag ångrar mig inte en enda smula att jag valde just dennna kameran. (Canon EOS 600D)

Bilderna blir sådär fina och ljusa som jag alltid velat ha de! =)






Här är de klapparna som inte kommer att bli öppnade idag, men vi ska fira julafton på Nyårsafton istället. Nästa vecka och nästa helg blir det. Då får barnen äntligen öppna paketerna, jag tror de kommer bli jätte glada för paketerna vi skaffat de.
Som ni ser på bilden ovan så har vi ingen gran, men nästa år ska vi skaffa en. Det går ju inte ha det såhär, ingen gran över julklapparna.

Scrapbooking skiss

Letar efter teknade fåglar som jag kan få inspiration från och göra egna teckande fåglar att rita på en av de julkorten jag håller på att göra just nu.
Lilla Nova gör jag kort till nu. Ett runt rosa kort med fåglar på kommer detta bli. Hihi, hennes fras är alltid "Titta Pippi" (Pippi fågel), så himla söt!
Så här ser fåglarna ut so far, jag ska såklart fin slippa denna, lite kladd just nu bara.


Julpyssel del 1

Här är fler julkort jag gjort till barnen, jag har satit dit vad de tycker om. Om man känner barnen så speglar dessa kort till deras personligheter. En av dessa är ej kllar ännu, bara framsidan av den. Jag har 3 kort till att göra till den familjen. Sen ska jag göra julkort till min familj också, morsan, farsan, lille bror och lill syrra.



Men nu ska jag ta och göra Blåbärstryfflar som jag tänkte ge bort om de blir bra gjorda. =)

Julpyssel

Detta höll jag på med igår kväll och nu idag blev jag färdig med den. Lite julpyssel måste man ändå göra nu när julafton närmar sig. Ingen jul känsla finns där annars!
Tänkte ge denna till Jimmys syrra då vi ska fira med hans syrras familj. Tänkte jag måste ju komma med något jag gjort själv!
Fler kort ska göras och ni kommer självklart att få se de när de är klara. =)




Julklapp till honom?



Inte hunnit köpa någon julklapp till far din, lille bror eller pojkvännen än?
Här finns en del att välja mellan, klicka på denna länken eller klicka på bilden ovan. ^^

Jag har själv inte hunnit kolla upp någon julklapp till farsan ännu eller killen. Hittade denna länken och tänkte dela med mig av den för att visa er att det finns alltid något därute att hitta. Det jag själv hittade var den här smarta lilla fick paraplyet. Killen har alltid velat ha en paraflax som är liten och smidig att ta med. Varför inte denna då? tänkte jag.

Nyheter

Ett sammarbete med DJ Tiësto har Anastacia fått en ny dans mix. En ny up temo låt som inte alls låter som sångerskan. Första gången jag hörde den fick jag en WOW känsla och kände att det här är en ny Anastacia, något som kan vara en positiv sak. Men det får vi se när den väl kommer ut som singel. Just nu finns den att köpa för Usas fans än så länge.



Vad tycker ni om den nya versionen? Kommer denna att bli en hit?
Den fastnade inte direkt på mig när jag hörde den, men nu när man har hört den ett par gånger så har den faktiskt fastnat.




bloglovin

Beställningar

Dagens frukost en skål med vanilj yogurt med torkade hallon och blåbär musli, dricka jordgubbs te.
Idag måste jag beställa alla julklappar som jag ska köpa på nätet för att det ska komma fram i tid. Jag har nu beställt en vara all ready den ska tydligen komma fram idag enligt hemsidan. Får hoppas på det bästa att det kommer att göra detta.
Om jag nu hittar grejer till älsklingen på tradera så hoppas jag att jag får grejerna innan jul också. Annars vet jag inte vad jag ska köpa, ska ju i och för sig till Borås på onsdag i veckan, då kanske jag hittar någonting där förhoppningsvis.


Fika i stan

På stan idag med lilla Mariam. Det var på tiden att vi umgick och träffade över huvudtaget, det var nämligen längesen nu. Annars har det alltid kommit något i mellan eller att man varit för "busy". Skulle tagit en fika igentligen men det blev ett mat ställe istället på Yammy vid bio palatset. Det är för jävla go mat där verkligen, blev mätt och belåten.

Massa folk på stan som sprang runt som bara den, varje vecka nu i december har varit knöckat med folk och det spelar ingen roll vilken dag du kommer heller.
Femman husets parkering har varit "Gratis Parkering" rätt länge nu, men de senaste gångerna vi varit där och parkerat har de alltid tagit pengarna som idag tex. Då när vi skulle checka ut då hade de dratt 100 spenn! Sen kom jag på att de hade ju "Gratis parkering" grejen i bara någon månad eller två. Jobbigt nog så kom jag på det efteråt. Men nu när jag vet det ska jag ju inte ställa mig där längre, det blir ju verkligen inte billigt i längden alls.

Här är jag och Mariam utanför matstället.



Och så här såg jag ut idag.


Lost the job

Jahopp nu har man mist sitt jobb också, fick nyheten igår!
Jag har kommit i tid varje gång, arbetat som jag ska och ändå så säger de upp mig pga. dålig kemi mellan brukaren. Visst det är sjukt dålig stil bara för det men en viss del kan jag ju ändå först. Brukaren måste ju ändå trivas med mig också. Allt annat var fint förutom kemin!
Det positiva i det hela var att de skulle vara mina goda referenser i alla fall.
När jag satte mig i bilen var jag hur ledsen som helst pga. det de sa och att jag mist mitt jobb. Det ända jag kunde tänka var att jag ville göra något roligt och sluta tänka på denna jobbig situationen. Åkte hem berättade till killen där hemma och åkte till stan efteråt för att tänka på annat och komma på andra tankar, visst det funkade delvis, men tanken var ju fortfarande där men det funkade faktiskt, jag blev mycket gladare!

Gick till Super Sushi för att käka den goa sushin de har där, mina favoriter är ju ändå "Inside Out" rullarna de har där. Ur goa verkligen! Passade ju bra då jag var så hungrig också.

 

Så nu ska jag ner till Henrietta som var min så kallade chef nyligen. För att skriva på lite papper och försöka se om hon kan skaffa mig ett nytt.

Lycko sak

Vad tycker ni om en Hello Kitty våffla att ha som en lycko sak på din mobil eller liknande? Ursöta, skulle själv vilja ha en. Eller varför inte en sån här goding att ha med varje dag på väskan eller varför inte på dina nycklar.











Källa


Sen uppsats

Nu har jag suttit och gjort min läxa (fördjupningsarbete) i över 3 timmar skulle jag tro, med den saken är det säkert att jag får ta och skylla mig själv att det blev så sent nu. Jag får helt enkelt ta och skylla mig själv för att jag gör den i sista minuten just nu idag. Det är 4 st A4 sidor som ska skrivas och jag har kommit ganska långt tycker jag, mer än 2 hela A4 sidor. Men det är mer att skriva än vad man tror, all sån fakta om artisten jag skriver om hämtar jag från säkra källor så som AnastaciaDreams, den officiella sidan och twitter.

Artisten jag skriver om är självklart Anastacia, sångerskan med den starka rösten!

                                    

Här är en glad Jessie som fått träffa idolen ^^ 10 juni 2009. Bästa dagen i mitt liv! <3


13 december

När jag kom hem igår hade älsklingen överraskat mig med ett paket på köks bordet. Där stod det dock bara Vatek på tejpen med en kartong (packat den på jobbet), inget jag misstänkte dock. Jag hade skakat på den och sen frågat om den var umtålig, haha, såklart att den var delvis umtålig...

När jag väl öppnade paketet var det en burk med de goa pepparkakorna jag skrev om tidigare. Denna burken var inte den minsta heller utan den största på lagret de hade. Gullisen hade tänkt ut att det var den 13 december och lucia, då ska man fira detta och med dessa kakor är speciella. Jag hoppade av glädje av att få en egen burk av dessa goingar!




Ätbara?

Dessa har jag tänkt och köpa när jag får min lilla lön på fredag, det här måste testas bara. Ganska billiga oxå! Just nu finns Quik Milk dock inte på lagret, men om ni skriver in era epost adresser så lär de komma in så snabbt som möjligt. Och dessa Toaster Tarts måste jag testa innan året är slut för då ska jag käka sunt!

 



Visst ser de goa ut? Dock är de ej ätbara, de är ursöta små askar där du kan förvara dina små smycken, tabletter eller något annat litet som får plats i de.

Lucia dagen

Idag blev det lite konstigt, när jag väl hade kommit upp till jobbet sa de att jag började kl. 6.30 igentligen men de hann inte säga det till mig igår, försent då. Men i alla fall jag fick uppleva Lucia i kyrkan idag, några 6or som sjung. Det kändes riktigt mysigt, tänkte tillbaka då jag själv stod och sjung i en stor gymnastik sal uppe i Fränsta. Den här gruppen av Lucia kören var ju betydligt mycket större än den vi hade, vi var ju bara 5 tjejer sammanlagt och det var ju inte direkt lite folk som kom och kollade heller. Det kändes som hela Fränsta var där.



Inte så där jätte bra bild blev det, hade mobilen till hands bara. Det eller inget, då säger jag detta istället!

Ovanliga pepparkakor

Dessa pepparkakor är speciella, fick min första tugga idag. Killen har snackat om dessa en lång tid om att hans företag beställer in de varje år. Och nu var jag bara tvungen att testa de! Riktigt tunna, spröda och lite saltade underifrån, runda och fina likaså med apelsin smak. Jag brukar inte tycka om matiga grejer med någon speciell smak, men dessa funkar faktisgt ovanligt bra!  

 

                          


De är dock lite väl dyra, den största burken kostar liksom över 300 kr och den minsta kostar ca. 80 kr. Helt sjukt! Men ni måste testa dessa, det går bara inte att missa om ni inte har testat de redan. De säljs på Göteborgs Pepparkaksbageri i Göteborg såklart. ;)

 


Gigantiska...

De blev lite väl stora eller vad tycker ni? XD Tog nog för mycket deg för att fylla ut plåten så mycket som möjligt för att inte ta en till plåt men det gick inte att undgå alls. Det blev 2 plåtar i alla fall, men ja som sagt den andra plåten är betydligt mycket mindre. Hahaha.



Snart kommer älsklingen hem och då ska vi provsmaka de tänkte jag. Innan vi åker iväg för att köpa nya vindrute torkar till bilen.

Bakning idag

Att baka är något jag inte alltid har gillat i mina dagar, men nu när jag är lite äldre älskar jag det mer och mer. Eftersom jag var så dålig med att veta vad en dl, cl och tsk var för något så har det alltid varit svårt för mig. Nu har jag köpt mig 2 jäst paket för att baka lussekatter, detta är bara ett måste på julen och julafton. Jag gissar på att familjen Ekholm kommer att fira med saffrans lussekatter, vilket jag inte alls gillar. Det gjorde de nämligen förra året och då fick jag inga utan, så det här året tänker jag verkligen inte missa det, alltså bakar jag egna och dessutom är Jimmy alargisk mot saffran så det passar ju ännu bättre, för han tycker också om lussekatter.



Idag ska det bakas sådana för att kunna frysa in, ätas på julafton och även på andra små fika stunder.

Lite omflyttningar




Har möblerat om vardagsrummet lite eller ja ganska mycket faktiskt. Eftersom våran lägenhet är på en 1a och är exakt på 40 m2 så är det lite svårt eftersom de har sattit dit själva vardagsrummet väldigt konstigt. Om de hade vridit en 90 graders vinkel till så hade den varit perfekt i att möblera om väldigt smart. Men vi fick till det ganska bra ändå tycker jag. Vad tycks:




Mellan soffan och tv:n är det inte så stor mellanrum dock, men det funkar. Som sagt väldigt liten kvadrat av utrymme i vardagsrummet alltså.
Lite stökigt vid min hörna där, men det ska fixas och ska inköpa lite mer förvarningslådor. 

Julbord inställt

Skulle ha gått på julöord igår, då jag fick sluta 16.00, men om jag hade vetat det tidigare så ahade jag kunnat gå på julbordet eftersom det var tydligen inställt för den 7e december, dåligt nog. Jag som såg fram emot detta så mycket. Fick ett mail på detta även men har ju inte vart på nätet på ett tag så lite svårt att veta det då. Så Henrietta skickade mig ett messs istället och då svarade jag. Det var någon som hade ringt desssutom och det var hon. Ja och nu har jag köpt kjolen i onödan ... men sen kom jag på att julafton har ju inte varit ännu, that's why kan jag ha på mig den då. Visst får man se på det positiva i detta i alla fall.

Men jag har aldrig någonsin varit på julbord innan, ingen som bjudit mig så från jobb eller liknande. Bah skolan men det är ju inte samma sak heller. Det känns mer lyx när ens arbetskollega eller chefen bjuder en.
Men det kommer fler gånger fast inte mer i år dock. 


Planering inför julbord

Idag tar killen ledigt vid 12 tiden, då ska vi in till stan för att hitta ett plagg som jag ska ha på mig på onsdag (julbord). Föröskte hitta något inne i stan i lördags men inget hittades, ska ta och gå lite mer utanför nordstan, för där finns ju en del andra kläd affärer att titta i. Som Fanny Michel älskar den affären, känns som min stil, dock är det lite dyrt där.

Nä nu får jag ta och käka frukost, sen frukost och sen åka ner för att hämta upp älsklingen.
Synes senare kanske.




Kram Kram


// FrostyPink

Liten gitarr förstärkare

Köpte denna lilla pryl från att ha panikångest på vad fan vi skulle köpa till Jimmys lille bror Rikard. Sökte på CoolStuff för att få lite inspiration, eftersom de har en sådan sök: tjej/kille och vilken ålder grej på sin hemsida så tyckte jag det var bäst. Och visst hittade vi en liknande sak som denne här nedanför, en konsert högtalare i mini format bara 8 cm lång. Denna här är ca. 12 cm, såg mycket coolare ut dessutom och 50 kr dyrare. Alltså 199 kr!



Hade kalas igår hos Rikard, för första gången i Rikards och hans pappas lägenhet som var hur fin som helst. En 2a gööör stor verkligen. 
Har själv kollat lägenhet i det området, mitt i centrum verkligen och nära till buss tar ca. 2 min att gå. Nära till Allum - köpcentret. Dock är det lite för dyr hyra för våran del. 
Det var även knökat med folk på parkeringshuset när vi skulle köpa presenten, presenten hittade vi på teknik magasinet. Försökte hitta den på Clas Olsson också men där fanns den tydligen inte kvar.

Dragkedjan

Sydde klart Jimmys jacka med en ny dragkedja. Den gamla var söndrig. Det tog inte alls lång tid att sy dit den. Tog mig mindre än en timme skulle jag tro, i mellan åt fick jag ta hand om tvätten så säger ca. en timme kanske.

Så här såg det ut i början:



Här är resultat i alla fall med en starkare och tjockare dragkedja.




Nu ska jag bara ta och börja med min egna jacka oxå, men just nu har jag inte tid för detta. Ska hämta upp Jimmy om ett tag och åka och lämna julstrumpan till Jackie, har ej fått ännu. Sen ska vi till Bergakungen för att kolla på Twilight "Breaking Dawn 1". Yay äntligen blir det av, har ju velat se den hur länge som helst nu.