Revenge

Ja, då var det att slå in paketarna ... men fick inte tag på någon kartong och lägga prylarna i. Jag får ta och leta lite mer i morgon tror jag.
Snart blir det Revenge på tv, ska bli spännande och se vad Emelie Thorne hittar på den här gången. Den går på 3an kl. 21.00 på torsdagar, om ni vill kolla självklart!


Ska inte vara i köket

Tvätten är klar, det blev en hel del den här gången och allt blev typ torkat. Nu sitter jag och väntar tills min schnitzel är färdigstekt. Sen ska jag göra klart kortet jag höll på med igår kväll som typ måste vara klar idag. Ja det är bara en liten text som saknas sen är den färdig.

Slå in paketerna ska jag ju göra också kom jag på nu. Ni får se senare vad jag har köpt.
Här ser ni en bild när jag är i köket ... det mesta bli bränt!


Kickstart

Dags att söka jobb igen!
Det har inte vart lätt och sist hade inte förra jobbsökandet någonting att erbjuda heller. Så får ta och söka vidare. Men när jag väl hade fått upp farten med allt sökandet hittade jag den här sidan "Lediga jobb i Göteborg".
Jag hade ju glömt helt och hållet av att Metro hade ju en sida dessutom. Därför har jag nu sökt en hel del på denna sidan och nu är det bara att vänta in samtal. Att folk ringer upp en och vill att man ska komma på interveju det är ju första steget till ett jobb. Så vi får ta och hålla tummarna på att någon hör av sig snart!


Halvklart

Det blev inga örngott ikväll, istället blev det ett grautlations kort somjag gjort i tid, denna gång. Här får ni en liten sneak peak på det halvklar kortet. Jag visar er självklart när det blir dags att visa upp den.


Ärenden

Nu ska jag ta och göra lite ärenden innan jag kommer hem och syr kuddfodralen.
Här får ni se tyget jag kommer att använda till kuddarna. Jag tror de kommer att bli sjukt fina.


Origami stund

Nog fastnade jag för detta hela eftermiddagen och tills kvällen innan läggdags. Visst ser det ut som att jag inte har gjort många, men flera timmar tog det att göra korgen och rosetten. Riktigt kul är det och fint blir det när man lärt sig ordentligt.
Jag var väldigt intresserad av detta när jag var mindre också då jag kunde göra en båt, vatten bomb och present boxen. Men 2 av de har jag redan glömt hur man gör. Att kunna hitta nya tekniker och nya figurer att göra tycker jag är spännande, det kan ju dessutom leda till en ny hobby!
Och mer komplicerade figurer kommer det säker att bli i fortsättningen.



Ett uppdrag

Funderar på att sy egna örngott till ett par prydnadskuddar. Får leta fram tyg bara, jag vet att jag har tyg någonstans som inte har kommit till användning ännu. Så det får bli mitt nästa uppdrag att sy ett par örngott!
Väntar dock på att Jimmy ska komma hem, så jag kan gå ner till källaren och hitta mina long lost tyger som ligger där nere i någin låda.

In the mean while sitter jag nu och klurar ut vad jag ska göra så länge, under tiden på väntan.


Hitta en present

Jag har lite att göra nu, jag tackade nämligen ja till ett examens party som kommer hållas i helgen. Och har nu lite problem med att hitta en present, för det är väl det de brukar få? Men jag hittar nog snart en i sista sekund skulle jag tro, det är ju inte helt omöjligt att hitta något heller.


Beauty Mobile

Ny kategori har poppat upp på bloppisen, jag säljer nu egen tillverkade Iphone skal.  Dessa har tagit lång tid och är nu färdiga att publiceras. Efterlängtad att få visa er hur min kreativitet har flödat ut.

Länk


Länk


Utställning

Utställning på Maurit's (stavning) vid Arkaden idag, mötte Carla och gick dit för att kolla på hans konst. Det var väldans fina tavlor och tid det tagit för kära vännen att måla dessa. Typiskt så blev det inga bilder tagna på dessa. Men ni får ta och nöja er med en fin bild på fina jag idag.



Det ser ut som att jag skelar här, men jag vet inte varför detta upprepar upp sig varje nytt försök jag tar. Får nog kolla upp detta!



Efter utställningen gick vi och fönstershoppade, vi båda hittade söta klänningar vi ville ha. Men tyvärr så blev det ingen för mig denna gång.
Vi gick även och tog en drink på Franks cafe och tjöta som bara den och hade super trevligt.
Detta kommer att göras om när vi får tid över,


Lyckad dejt

Fick inte tid att blogga igår, tiden gick så snabbt att jag hann knappt blinka  och plötlisgt stod Trixie utanför dörren med ett stort leende på läpparna! Guuu vad jag vad glad och se henne.
Maten var väldigt god, så det var riktigt lyckat. Trixie tyckte även om mina cupcakes som jag hade gjort någon timme innan hon dök upp och även mina Callipo glassar tyckte on om!

Sen åkte vi in till stan för att spela lite biljard, mitt favvo ställe inne i stan. Fräscht och trevlig personal där. De visade även Eurovision Song Contest på en storbildstv kl. 21.00 Så vi tog en drink och satte och glodde lite innan hemfärden. Trevlig dag blev detta, en lyckad dejt som vi inte glömmer!


Bakning på ingång

Just nu bakar jag för att Trixie ska ju få smaka på mina underbara goda cupcakes som jag har blivit bra på att göra. Den här gången tänkte jag pryda de med söta sprinkles, så att de ser trevligare ut. Åsen har jag förberett ett par andra grejer som ni så småningom kommer att få se.



Mys ska det bli

Sitter på verandan och äter frukost medans jag planerar för morgondagen. Lite grejer att köpa in och så kan jag avslöja att Trixie kommer. Vi ska ha mys!


Ute sitta dagar

Efter att inte ha haft några utemöbler på verandan i ca. en vecka nu så har vi nu införskaffat oss ett nytt set för att förgylla våra ute sitta dagar med frukost, lunch och middagar. Det känns riktigt härligt! Settet ser riktigt fint ut och vi valde ett som vi båda tyckte om, som till och med ingen annan har på denna längan av där vi bor.



Picknick med fiskpinnar

Full fart med picknick nu när sommarvärmen är framme, man får ta och njuta när den väl bjuder på solsken. Därför åkte vi ut till ett nytt ställe och njöt av ny picknick mat jag hade knåpat ihop.
Visste inte riktigt vad jag skulle göra eftersom vi inte hade så mycket, så tog jag shnitzel och fiskpinnar med smörade bröd. Sket gott var det faktisgt, något nytt man får testa!

Det här är bara början av alla våra picknickar vi kommer att ha i sommarvärmen. På nya olika ställen kommer det att komma.


New products

Dags för nya produkter att träda fram i rampljuset, nu skänker jag bort en hel del som ni kan ta och kika in er på, på min bloppis



Länk


Länk


Länk


Länk


Länk


Länk


Ädelstenar

Jag har försökt hitta en påse med pärlor som jag hittade i Rom, det tog flera dagar innan jag hittade den bland alla mina kläder i resväskan. Eftersom den var så liten så rullade den ihop med alla kläderna där inne. Men nu har jag äntligen hittat den och nu kan jag vise er mina ädelstenar som är så söta och fina. Jag hittade även små söta blå rosor dessutom som jag tänkte dekorera med.



Picknick med ny bento

Nu verkar internet börjat fungera igen, så härligt.
Tog lite kort igår då jag och älsklingen var på picknick innan regnet kom över oss. Vi åkte upp till en sjö där jag brukade cykla till när jag var liten.
Super härligt var det, luften var riktigt varm och att sitta på gräset vid en sjö rätt ut är fantastiskt mysigt.
Ja just det ja, jag har ju totallt glömt och visa er min söta bento box jag köpte från Rom, med två söta gafflar till. Den är så praktisk, man får precis plats med mat och efterätt. Pasta sallad med ägg och fruktsallad on the side. Det ska bli så mycket picknick nu i sommar så det kommer att ryka!







Det var två ankor som hälsade på oss medan vi satt och myste. Tror de ville ge oss sällskap.


Fina naglar

Här kommer lite bilder på mina nya lackade naglar, kände att jag ville ha 2 rosa nyanser och det saknades något vitt på fingrarna dessutom, då blev det prickar. 





Här är en bild på mig idag.




Klänning: köpt i Rom på en marknad
Ring: gjord själv. Kan köpas på min bloppis
Väska: köpt på Accessorize

Kalas

Idag är det dags för kalas, Jonathan har fyllt år och detta ska firas lillen.
Jag har piffat upp mina naglar men resultat får ni se senare. Nu ska jag ta och göra mig i ordning för att vi ska vara där om ca. prick en timme.
Så synes sen!




Kram <3

Bloppis

Innan jag stack iväg och hade en skön semester la jag upp lite nya prylar på bloppisen. Ska ta och rycka mig själv att bli bättre på att lägga upp nya prylar, som jag sa att jag skulle göra varje vecka. Detta har tydligen inte hänt, men nu är det dags!
Klicka in er här eller klicka på bilderna nedanför för att komma till de söta produkterna.




Länk


Länk


Rom bild bomb 2

Historia är inte min starkaste sida, men det kan vara väldigt intressant när man väl får se det med egna ögon live. Här bjuder jag på vackra målningar som gick från golv till tak där många av dessa kända konstnärer har målat för många år sedan. Intressant är det faktisgt, man har ju själv hört detta när man hade bild och form utbildningen på gymnasiet.

Det var b.la Peter kyrkan, Vaticanen, Colosseum, Pantheon som vi besökte. Även efter alla dessa besök kändes det bra att ha ett par shopping dagar innan vi åkte hem, så det blev lite prylar som kom med hem.


















Här är dessa söta prylar jag köpte med hem, en liten moped som souvenir. Hittade en jätte söt butik i Rom, de hade Hello Kitty prylar och annat sött. En hårborste var ett måste eftersom min förra var helt trasig.







Här är en present jag fick av Jimmy när jag kom hem, objektiv muggen som jag önskat länge. Hur söt som helst!


Rom bild bomb 1

Sammanlagt hade jag tagit ca. 869 bilder under hela resan, varsegod och njut av resan i bilder.
En upplevelse att gå runt i hela Rom och se olika upptäckelser man ser precis överallt, vi hann dock inte se allt, men en del. Att gå runt till fots är en nummer 1 på listan, det rekomenderar jag varmt. Ta dock på er bekväma skor för dessa äventyr.
Jag var ju tvungen och testa god bitarna som Italien erbjuder, jag tycker man får skäma bort sig med det godaste när man är på semester, när man kommer hem får man ta itu med det tråkiga.
Italiensk pizza och Svensk pizza är två olika världar, det finns de tunnaste man kan drömma om och där finns även dessutom normal tjocka skivor. Jag rekomenderar er att åka till Italien för att smaka på riktig italiensk pizza, det är annorlunda!

Världens smalaste pizza jag ätit ever!!























Marknaden där vi trodde var slutet när vi bara hade kommit halvägs, det tog flera timmar att gå denna långa marknaden. Denna har öppet varje söndagar från mitt på morgonen till klockan 14.00. De stänger av en hel väg där bilar igentligen ska åka på. Efter alla dessa timmar vi spenderade där hade vi ändå inte hunnit med allt. Lustigt!










Min fodelsedag!

Idag blev det en shopping dag, dagen innan vi aker hem till Sverige. Jag fick med mig lite prylar som jag langtar att fa visa er. Jag kan namna att det jag hitta var i en ganska stor butik dar de salde Hello Kitty prylar och ni tror inte jag blev helt tokig eller!?
Lite andra prylar kommer jag dessutom visa er nar jag kommer hem, jag landar i Goteborg kl. 13.00 sa nar jag kommer hem blir det ett bild bomb inlagg, var beredda!
Lite mat som vi fick i oss innan vi gick vidare till nasta shopping stalle.

Pa vag ut

Nu ar vi pa vag ut, idag tankt vi ga till marknaden Porta de Portese som bara har oppet pa sondagarna. Idag ar denna dagen och enda sondagen vi kan aka dit. Vi far se vad som hanger med i vaskan eller en pase i handen med hem.
Det stanger kl. 14.00 marknaden sa vi far ta och skynda oss.
Synes senare.
Folj garna via twitter!
Kram

Nyinköpt

Hejsan alla glada och mindre glada själar därute!

När vi skulle ta metro bussen till stationen upptäckte vi att metron var avstängd, det var en vakt vi fråga, han sa att det va problem med stationen.
Vi hoppade på närmaste buss hållplats för att åka in till stan för att sen gå till fots till Spanska Trappan. Shopping blev det allt lite av, köpte mej en söt väska som jag älskar.

Vi kom hem till hotellet några timmar innan för att vila upp fötterna. Det behövs för att upptäcka nya sevärdigheter till de kvarstående dagarna vi har kvar här.

Kram på er!


Första dagen i Rom

Nu har vi landat. Är på hotellet efter en lång dag av fin fina promenader. Vi har haft ca. 27 grader här i Rom. Det som sägs att man upptäcker mer vid fots, har verkligen rätt! Annars tar vi oss fram med "metrobus" som det heter, till att komma till huvud entren vid terminalen. Mycket motion tillkommer dessutom, det är sjukt bra! När jag kommer hem kanske jag har gått ner ännu mer i vikt. ;)

Här är vi på väg till metron, detta va i förmiddags.


Snart är det dax

Go morgon alla söta!

Idag har jag vaknat rätt tidigt idag igen, tror nog att jag har stressat de 2 sista dagarna innan färden.
Snart bär det av till bussen och sen vidare till tåget och sen ta bussen till flyget. Jag ska försöka se om jag kan få någon täckning någonstans så att ett och annat blogg inlägg kommer att synas här. Följ mig via twitter spalten så hänger ni med på ett äventyr i Rom.

Ingen fin bild bjuds det idag. :(
Hoppas ni får lika fint här som jag kommer att ha i Rom.

Kram på er!


Mys + packning

Vi fixade mitt tåg kort som jag ska använda i morgon + på vägen hem åkte vi även till Tullis Thai. För att mysa till det lite innan jag åker.
Hmmm, när jag tänkte att jag inte hade så mycket kvar att packa ner så visade det sig att jag hade mer än vad jag hade trott. Så kan det gå.


Check lista

Vaknades av Jimmys pussar tidigt på morgonen idag, men det var nog inte bara detta. Jag tänkte på allt jag skulle ha med mig och hur jag skulle hinne med allt. Tvätten är snart klar, men om det har torkat upp tills tvätt tiden är slut, det vet jag inte, förhoppningsvis har det det. Jag måste ju trots allt lägga in allt i resväskan, dessutom mårste jag köpa tåg kort och posta ett brev som jag inte gjort ännu heller. Att komma i sista sekunden har jag blivit jätte bra på nu de senaste åren, har jag även märkt själv.

Planera när jag ska ta bussen, tåget in till Göteborg för att sedan ta flygbussen upp till flyget. Det måste kollas upp idag, ikväll eller till och med NU!
Just det ja, jag visade er en check lista som jag ladda ner som app på mobilen, den var inte så bra som jag trodde så jag fann en ännu sötare och med check boxar på sidan för att verkligen checka av vad som är gjort.


Förbättring

Fick ett mess av Jimmy i förmiddags han frågade om jag kunde göra muffins idag. Han var tydligen sugen på detta. Innan han kom hem började jag med detta och resultaten blev goa, de blir godare och godare för varje gång jag gör dessa bakelser. Men det är nog inte så konstigt, jag har ju faktiskt en cupcake maskin som gör de gudomligt fina och runda. Ingredienserna blir ännu bättre eftersom jag använder mig av en bok som heter "Hello Cupcake!". Mer kan jag nog inte säga.


Innan dagen kommer

Har kollat tvätt tid nu för att kunna se vilka kläder jag ska ha med mig på onsdag. Ganska många plagg ska med i resväskan, eftersom jag har hört att det är dyrt där, så finns det kanske inte så mycket billig shopping där. Mycket märkes vad jag vet. Men en del billig shopping måste det ändå finnas, ska nog kunna hitta guldkorn där. Jag vet inte om jag kommer att kunna blogg under tiden jag är där, eftersom jag inte kommer ha med någon data ner dit så blir det nog mycket twittrandet. Där kan ni säkert följa mig genom resan då jag är i den fina staden Rom. Sen ska jag njuta av varenda dag jag är där, maten och stället, därför kommer det kanske inte heller bli så mycket twittrandet. Men jag skriver självklart vad jag upplevt och varit med om när jag kommer hem från resan och massa fina bilder kommer att dyka upp på bloggen dessutom, missa inte det!

Det känns inte att jag kommer att åka om bara 2 dagar, men det kommer kanske när jag väl sitter på flygplatsen, då kommer pirret antagligen.

Blev roligt till slut

Idag hade det tängt att Mariam skulle komma, hade planerat in detta för ett par dagar sedan, men så blev inte fallet. Istället för denna tråkigsa nyheten hängde jag med upp till Jenny och Stefan, tog med oss lite bulle, fikade i trädgårn då solen tittade fram. Dock var det lite blåsigt.

När jag och Jimmy kom, hann jag knappt in i dörren för både Emil och Ängla drog med mig ner för att hoppa studdsmatta. Hann inte ens heja på Jenny, Stefan eller Nova hihi. De är för söta, lekte "inte nudda bollen" om jag har rätt det var skojigt och mycket motion får man när man väl är med barnen. De har så mycket liv i kroppen att de knappt hinner bli trötta, men som lite äldre med sämre kondition går det inte lika bra. Men försöka är allt man kan göra ju. Eller vad tycker ni?

Pusslade med Änglas princess pussel i solen, hon är riktigt duktig på det, jag har visst tappat bort det lite... Men hon hjälper till väldigt mycket, det är mys det.

Såhär har min dag sett ut idag, då jag inte kunnat blogga så blev det en kort beskrivning på detta.
Nu åker jag snart iväg om 3 dagar, då tänkte jag att en checklista vore bra att ha för att inte missa något som jag ska ha med mig. Så jag laddade ner en smart app för detta och den funkar göör bra hittills inga buggar för mig än.



Klickandet kan leda till

Sökte något på nätet och mina bilder från min förra blogg poppade upp och jag började genast läsa vad som stod, varför vet jag inte. Det jag skrev då var när jag pluggade mode design på Ålsta Folkhögskola, jag skrev på mitt egna lilla sett på den tiden, det låter dessutom roligt det jag skrivit. Väldigt enformigt!
 


Ny att utforska

Jag var ju inne i stan för att visa Jimmy "Tiger" butiken som jag nämnde nyss. Det fanns mycket men inte lika mycket som den i Danmark dock, men det kommer väl mer antagligen om någon månad eller så. Den är ju nyöppnad vad jag vet, har inte sett den innan på avenyn, men sen och andra sidan har jag inte vart där på länge heller. För mig är den ny i alla fall.

Vi gick även in till Mikado som tydligen hade flyttat ner till en källare skulle jag tro.

 

                   

Mikado Food
Personalen var trevliga sa hej och log, det braiga var att maten var god med fin inredning och även modernt. Skillnaden mellan den här restaurangen är priserna tycker jag, det skilljer på pris och hur mycket man får av pengarna. Deras Insideout rullar var riktigt goda men små för min del.




Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta



Konstnärer

På gymnasiet kommer jag ihåg att lärarna på bild och form utbildning kallade mig konstnär och det tyckte jag var ett starkt ord, det betydde något stort för mig och kände mig riktigt stolt över titeln. Det finns en hel del andra konstnärer som är så mycket duktigare + att de gör det till sin egen stil. Alla konstnärer är helt enkelt duktiga på sitt sätt tycker jag.

Ibland surfar jag runt och kollar på dessa olika konstnärrer som kommer på sitt egna lilla knep att fånga publikens uppmärksamhet.

Här delar jag med er av 2 st som fick mig att börja undra, speciellt den första.





Kunde inte motstå att ta med den här bilden också.


Källa


Det är inte som du tror

Hittade denna bilden i en foto tidning på väntan inne i sjukhuset igår. Det såg precis ut som "ett löv", men denna hade både ögon, mun och ben. Har inte sett något liknande innan, jag kom och tänka på "vandrande pinne" när jag såg denna.

Denna djurarten är faktiskt släkt med vandrande pinnar och kallas desssutom "vandrande löv". De kommer från stora delen av Asien och även från Australien. Deras stora bak del påminner om ett löv och de kan kamoflera sig precis som ett därför smälter de in i växtligheten.




Lite att göra

Här sitter jag efter att ha tränat i ca en timme på verandan och söker lite jobb + andra saker jag är upptagen med. Det går ganska bra och solen har stekt ganska gött idag.


Gissa vad detta är?

Jag tyckte dock inte om dessa när jag var mindre men när jag blev äldre började jag tycka om de jätte mycket. De heter "Dong" (stavning) på kinesiska, det finns tyvärr inget svensk ord men de heter annars "Sticky Rice In Bananaleaf" på engelska. Eftersom dessa inte bara ungkokas så tar de en del tid att göra och de är gjorda utav linser, ris och kött ibland tar man kyckling till också.
Min kära mor har slitit med dessa hela dagen igår kväll, så jag fick en påse med de som tack för att jag skjutsade de till Borås sjukhus. ;) 
Jag tog hjälp om min fiffiga telefon med en inbygd navigation app, farsan trodde det var en riktigt GPS men icke sa jag att det var.






Första ute terass frukost

Första ute terass frukosten idag var riktigt härlig. Solen är varm så skönt varmt som att man kan vara ute, vår värmen är här, igår kom den men idag kom den mer.

Nu ska jag ut och steka i solen en stund innan vi åker och hämtar Jimmys jacka som han glömde hemma hos Jenny igår.

Berättar mer när jag kommer hem.
Kram <3