Julstrumpa och klappar till mig

Appråpå gårdagen om att ladda upp bilder, hm... det blev inte så pga. att brukarens skola ringde upp och frågade om jag kunde jobba på skolan som assistent åt tjejen jag jobbar med. Jovisst sa jag glatt, idag ringde de om samma sak och jag svarade självklart! Mer timmar - mer pengar till mig! :P

Här är julstrumpan som jag hade knåpat ihop igår förmiddag. Första julsrumpan jag gjort, blev ganska nice och väldigt stor, alla paket passade precis till strumpan. När jag ritade upp den var den mycket större men jag förminskade den en liten aning. Jag använde samet som tyg, för det var det enda hel röda tyget jag hade och den är ju även gossig också. Så här blev den:



En liten tidig julklapp till mig själv, köpte den på Ullared för bara 199 kr. Annars kostar den 399 el. 499 kr ute i vanlig elektronik affär och det är för mycket för min plånka.



Och dessa 2 lacken köpte jag också där och alla de restade klappen till Jackie.


Och sen köpte vi en hel del jul klappisar till barnen också. Allt gick på bara 1110 kr och det var en hel del klappar vi ändå köpte. Om vi skulle köpte det i en vanlig leksaks affär skulle det klart gått över 2000 kr. Men lyckligtvis så delar vi även på klapparna alltså summan av det. Alltså blir det inte så mycket i alla fall nu. Sjukt smart om man ska handla billigt!


g2g

Klär på mig för att åka till skolan för att hämta upp tjejen jag jobbar med. Känns ok att få jobba, men ganska konstiga tider ändå tycker jag. Skulle ha velat jobba under den tiden jag är ledig istället, vi får se om jag kanske hittar ett annat jobb som kör sådana dagar. Nu för tillfället får detta räcka antar jag, för nu måste jag bums kila iväg. Laddar upp lite bilder senare.



Något nytt

En ny mobil skulle sitta fint för mig just nu, denna som jag har just nu funkar att messa och ringa. Precis som att den tar emot mess och missade samtal, problemet med denna är att jag den är sjukt seg, det spelar ingen roll om jag gör en uppdatering på den heller. Den har för lite minne och minneskortet blev portad från telefonen ett bra tag sen. Jag skulle gärna vilja ha den nya Iphonen 4s, den är så snyygg! Dessutom kan man prata med den. =)
Men Iphonen är för dyr att köpa för min del, har kollat in Samsung Galaxy Ace, som är en liknande variant av Iphonens stil i design format. Den har jag råd med i alla fall och det är helt omöjligt att jag lägger så mycket pengar på en mobil igentligen, jag menar för de pengarna kan jag ju faktisgt köpa en resa istället. ;)

Så här ser min ut nu:




Spa behandlingar

Kollar runt på nätet efter SPA behandlingar och helg spa. Tänkte överraska Jackie med detta någon dag, tycker hon förtjänar det som ett tack för kameran. Hon som jag vill uppleva proffesionell massage på riktig spa anläggning. Då tänkte jag att det vore smart att spara till detta. Till hennes födelsedag blir det lite sent, därför tänkte jag att det skulle bli en sen julklapps present eller något liknande.

Jag har själv mycket spänningar i rygg, axlar och nacke. Därför en eller flera spa behandlingar skulle sitta mycket fint!

                   

För att kunna få en spa behandling lite billigare kan man alltid checka ut dessa erbjudanden på Groupon. För att kunna få en bra deal kolla in varje dag! Det finns alltid någonting som du tycker om som du kan utnyttja på denna sidan. Det kan vara upp till 70% billigare om inte ännu högre.
Jag brukar själv kolla in denna sidan ofta, för att få en billig bra deal, man sparar så mycket pengar dessutom. ;)


Stanna hemma?

Vill stanna hemma och bara vara för mig själv och bara ta det lungt. För att kunna även göra läxan jag har kvar och att sy både min och killens jacka... Men jag måste kila till jobbet nu, synes förmodligen ikväll, ingen tv-serie ikväll vad jag vet som jag följer och inget jag har för mig el. jo sy såklart. ;P 

Nä nu måste jag iväg ha det så länge
Massa kramar!





//FrostyPink


Fina presenter

En julkalender är på gång, inte till mig eller sambon här hemma, faktisgt så är det lill syrran Jackie som kommer få ett. Hon har hjälpt mig att få min systemkamera och därför tycker jag att hon förtjänar en julkalender med små julklappar i. Hon som jag har inte heller fått någon riktig julkalender med små paket i. Ideén av julkalendern har inte riktigt kommit till mig ännu, men snart förhoppningsvis eftersom paketerna är lite större än de andra så har jag faktisgt ingen aning om hur det ska se ut.
Några förslag på hur min julkalender ska se ut?



Jag har itne fixat all de 24 paketen ännu. Men snart kommer det, jag ska till Ullared igen och då kommer jag att köpa lite presenter där till kalendern. Och även andra julisar.


Nya teman

Nu har man röstat på de nykomliga mallarna på blogg. Jag tyckte faktiskt bäst om den som de visar här till höger om sidan där man skriver in "nytt inlägg". TheNeat tyckte jag bäst om! Den är mer ett tema som man inte direkt sett förut + att den har annorlunda färger än de andra som är med i tävlingen. ;) Även om det inte är rosa så tycker jag faktisgt om den, spalten till höger ser ut som ett bokmärke ju.


Shopping

Denna dräkten hittade jag när jag var på Ullared sist med lill syrran. Bara 179 kr! Tänkte sy på öron till om jag hittar liknande tyg till bara.




Bytte ut de ljusare lacken till dessa. Kändes mer som min stil och mycket mer synligare. Den andra kändes verkligen inte alls som mig.





Jag och sötingen var hos hans syster Cicci i helgen, de bjöd på middag och efterrätt, tyvärr inga bilder på det. De hade det göör fint hos sig i sin lägenhet. Jag hade med mig min systemis och Ciccis kille Niklas kan en hel del av kameror och hur de fungerar. Så jag fick några tips, mycket information på en gång, men det är så kul att få veta mer om det och lära sig mer om allt om det. Så det jag ska fokusera på är slutartid och bländaren!

Skräkinjagande

Såg nyligen denna klippet på tv, asså jösses säger jag bara, de är för roliga, de skriker för typ ingenting. De hoppar ju verkligen sådär gulligt också. Jag säger bara att jag vet hur det känns, gick en lång sådan labyrint liknande i Universal Studios. Det var der läskigast jag varit med om i hela mitt liv och jag gör så inte om det. Undviker sådant helst.
Men att se andra göra detta och verkligen blir rädda ... det är skadeglädje verkligen på hög nivå!




Nu måste jag göra mej i ordning för att kunna åka tillbaka till jobbet. Uppdaterar mer i morgon.

Söta princessor <3

Såg på Ellen Degeneres för några dagar sen på ett litet klipp på två små tjejer som sjung, rappade och dansade. Kunde inte se hela för att jag var tvungen att åka till jobbet, men jag hittade de på nätet vilket var grymt schysst. De är bara för söta, ni måste kolla in andra videon också för att förstå hur söta de verkligen är!
Sicken dröm att få träffa sin idol på det viset, jag är helt mållös. Så söta!








Uppdatering

Det här är lite fler bilder på vad jag gjort de senaste dagarna. Köpte in lite grejer, för något år sen så köpte jag nagellack i fulla muggar typ varje månad nu har det inte slls varit något på typ ett år, men nu så kommer det förmodligen bli ändring på det. ;)
Köpte ett par söta höga strumpor som var ur gulliga med spets och en liten knapp på. Kunde inte motstå, köpt på Lindex. Sedan köpte jag 2 tights och en bh som inte syns till här.




Lite uppdatering

Inte uppdaterat på några dagar nu på grund av att jag har tagit ett litet uppehåll från bloggandet, kände att jag behövde lite "space". För att kunna koppla av plus att det varit massa annat med jobb, jobbar ju tisdag, onsdag och torsdag. Tisdag och torsdagar jobbar jag till sena kvällar därför är jag så trött att jag inte ens orkar slå upp datorn.

Men här är en liten uppdatering av vad jag gjort iaf. just idag. =)




Mums, sött, mysigt

Idag var vi och kollade på kaniner på en Zoo affär i Bäclebol, det fanns typ vuxna kaniner och sen när man vände sig om precis intill väggen fanns det en bur med 3 andra små jätte söta kaniner. Jag blev kär!!! Det kände som att denne kaninen som tittar på mig, ville att jag skulle kela med den och det ville jag så gärna också. Men icke så får man inte det, man måste köpa de. =(
Guuu den var så liten, hade små söta rosa öron, så himla fluffiga också, jag vill ha!!! Kan ju få en sån här söting istället för hund, eftersom killen är tydligen inte allergisk mot kanin... Kan önska mig en sån här till julklapp, undra hur mycket den kostar bara, det stod inget pris och vad det var för någon slags kanin heller, men jag antar att det är en dvärgkanin.
Visst är de gudomliga?





Var och åt på en thai restaurang i Arkaden innan vi gick och kollade på något fik i närheten, fikade på ett söt littet cafe, det var riktigt mysigt på kvällen när det var mörkt. Att promenera när allt juleljus har blivet uppsatta i varje gata i stan, det kallar jag mysigt. Det känns verkligen att julen är på väg då.





Mums! ^^ <3



Love
// FrostyPink

Sista uppgiften

Att veta att det är den sista uppgiften i svenska A är något som känns underbart! Det betyder då att terminen är snart slut för året och jag är klar med ämnet. Vi har ju fått uppgiften att köra en "informerande tal i folk som fått nobelpriset i litteratur" och jag valde Tomas Tranströmer som vann detta året 2011. Vi får väl se hur talet blir, vi får även göra ett fördjupningsarbete om just nobelpristqgaren vi valt eller om något annat ämne. Ifall det är ett annat ämne så som musik, mat, då kommer jag att välja sångerskan Anastacia, då kommer uppgiften bli så mycket roligare att göra också eftersom det är en av mina favoriter!!

Snart är det jul också, jag längtar faktiskt. De senaste åren har jag förvånadsvärt längtat till julen väldigt mycket, varför vet jag inte. Det är kanske för att jag har firat med Jimmys familj, de firar ju på riktigt med julgran, massa klappar och den årliga jul skinkan, fast jag tycker inte om julskinka alls.
Ja samma som i år längtar jag, detta året firar jag med Jimmys familj igen.

Och så Jul på Liseberg längtar jag efter, gå och stossa i vinter höst mörkret bland allt gott som luktar från de små röda husen där folk står och säljer juliga go saker. Längtar stort! 


Stickcafé

Efter att kommit hem dag två från jobbet så gick jag och la mig direkt i sängen för att sova lite. Jag ska ju trots allt jobba till kvällen idag igen. =) Igår blev det liksom att jag somnade nästan när vi skulle hjälpa till med läxorna och det känns ju inte så värst bra direkt. Så jag hoppas jag är utvilad nu så att jag är vaken tills hon ska göra de igen.

Här hittade jag något intresseant igår när jag väntade på en annan assistent på tåg stationen. Det lät gööör sköj men jag kommer inte kunna vara med på denna stickcafét, för då jobbar jag. Det var dåligt med tiden där tyckte jag och just på en onsdag, mitt på veckan. Folk jobbar ju då! Men det var mest bara en kul grej tyckte jag. Ett stickcafé är ju inte ofta det kommer upp. Undra om det är en tant eller en ung tjej som håller i detta, måste nästan vara en äldre dam tror jag.


Mat dags

Nu är det lunch dags, ska ta och koka ihop något smarrigt att äta. Jag tror det blir något lätt eftersom jag snart ska åka iväg till jobbet igen.

Det blev pytt i panna med stekt ägg till.



Jag kommer som sagt inte hem förrän sent på kvällen idag får se vad det blir 20 eller 19.00. Om jag kommer in och skriver hur dagen har varit kanske. 

Bye for now!!

//FrostyPink

Nytt jobb

Den första dagen på det nya assistent jobbet, gick upp väldigt tidigt för att vara mig men ett måste när man börjar kl. 6.00. Segt på morgonen ändå la jag mig 21.30 igår, tror jag får ta och palla mig i säng ännu tidigare typ 20.00 istället för att orka att gå upp. Men man vänjer väl sig efter ett tag skulle jag tro.

Jag ska tillbaka för att möta brukaren i skolan vid 15.00 igen för att sen jobba till kl. 19.00-20.00, men idag går jag även bara bredvid och ser hur allt funkar, i morgon får jag börja göra allt själv. Sakta men säkert lär jag mig.

Så här ser jag ut just nu, ganska trött, men måste hålla mig vaken för att kunna även göra klar min svenska läxa som skulle in förra veckan igentligen.

Mjau!

Nu är kjolen klar att användas och nu kan ni även få se den. Den användes mycket väl i lördags, jag fick komplimanger av att den var väldigt söt och fin och att jag varit duktig med att kunna sy själv. Det är egentligen inte så svårt faktiskt, måste va helt ärlig att det behöver inte ta sån tid, bara man spenderar mycket tid med den så kommer det att gå fort.
Det enda som saknas på kjolen är spets till nederkanten, får ta och skaffa mig det snart så det blir en fin finish!





Denna outfitten hade jag på mig i lördags. Kjolen ser dessutom längre ut än vad den gör i verkligheten.

I love pizza

Åkte till Ö&B i Alingsås för att kolla efter en snö skyffel, vi hittade en för bara 79 kr. Sjukt billig i plast och trä, ska ju bara skotta med den. De kostar ju annars ganska mycket och ser exakt likadana.

Åkte sedan in till Göteborg för att ta ett käk där, vi gick along the way with Odinplatsen och hittade ett ganska nyöppnad ställe som heter I Love Pizza. Det såg så amerikanskt ut. Pizzorna var väldigt tjocka och väldigt goda, priserna var faktisgt ganska schyssta, jag tog en "smal" pizza och en liten sallad. Det var faktisgt riktigt gott och värt pengarna tyckte jag och fräscht var det ju också. Det funkar att äta där någon gång ibland, inte mer än det. De stora pizzorna kostade dock lite mer, det fanns "S, M och L" alltså "M" var precis som en vanlig pizza i storleken som du beställer i en vanlig pizza restaurang.



Efter det gick vi till den nya Coop som öppnat på samma gata. Ganska stor var den, lite väl avlång tyckte jag. Såg lite ut som på Willys, samma snabbkasse system, det är riktigt nice.

Förlovningsfest

Jag och killen var ju bjuden på en förlovningsfest som anhölls igår och det var värkligen skit kul, vi hade så himla roligt va. Det bjöds på välkomstdrink, jag tog självklart alkoholfritt, den med alkoholen luktade blä verkligen, alkoholfria drinken smakade fläder och go var den också.
Vi var på Partilles gamla station hus en restaurang/bar, jag var där när jag var liten kommer jag ihåg, men har alltid trott att den varit stängd i alla dessa år. Men den har tydligen varit öppen hela tiden, fast de bytt ägare då.
Förlovningsparet hade hyrt hela stället och allt var nästan fullsatt, de bjöd på plockmat, fika och dricka. Det var faktisgt riktigt gott och ett väldigt mysigt ställe hade de valt att vara på. Det fanns 2 plan, en våning där alla "unga" fick sitta haha och resten "vuxna" fick sitta första plan där även paret satt.

Vi dansade och hade kul, träffa nytt folk som man addat på fejjan nu också. Dansade ju i princip med alla då folk bjöd upp en. Sket skoj!

Bildkvalitén blir inte alls som man lägger in den på datan och sen laddar upp den här. Hur ändrar man detta?
 






De andra bilderna blev inte så bra, det var sjukt mycket mer folk än de bilderna jag tog där ^^


Update: Jag tror jag vet hur jag ska få bilderna att se bättre ut nu, det senaste inlägget med bilder ser betydligt mycket bättre ut nu. Jag konventerade bilderna först till "png" sen till "jpg" det funkade faktisgt riktigt bra.

Sötis

Jag kollade runt lite på nätet och hittade dessa söta hundar som är lika stora som en tekopp. Hundrasen är "Maltese" och vi vet inte exakt var rasen kommer ifrån men den kan ha sitt ursprung i Asien, den maltesiska vanligtvis förknippas med Isle of Malta i Medelhavet.
Visst vill man ha den i sin famn?

Det vill i alla fall jag, synd att killen är så allergisk mot hundar, annars skulle jag haft en för länge sen. Har velat ha en hund sen liten och nu kan jag inte ha någon alls. De är så söta filurer som man vill krama och gossas med. Söta små varelser!


Källa


Stressigt

Dagens frukost bestod av en macka och sommarbärs yogurt och en kopp jorgubbs te.
Just nu sitter jag och läser boken som igentligen skulle vara utläst idag, men hann inte igår. Så jag får ta och göra det idag istället och förhoppningsvis har jag även skrivit typ en uppsats om den.




Läsa, läsa, läsa

Den här boken måste jag ha läst ut idag för att kunna skriva "vad jag tycker" och "några frågor" om boken. Den är inte jätte tjock men för mig är det ganska mycket att läsa för att jag läser inte särskillt snabbt måste jag säga.
Så det är bäst att jag sätter igång.
Jag ska bara ta och maila läraren om några frågor om nobelpristagartalet. Sen ska jag sätta igång. ;)


Magiskt el. svart konst?

Ni har väl inte missat denna coola magikern som trollar fram hamburgare från planshen på väggen?
Den halv japanska killen Cyril Takayama är 38 år, född och uppvuxen i Hollywood, Californien. När han var 16 år gammal hoppade han av skolan och hans pappa skickade honom till Japan pga. hans beteende i skolan. När han väl satt på flyget hoppade han redan av i Tokyo och klev aldrig tillbaka dit igen. Cyril mötte en rik japansk affärsman som bjöd in honom till hans eget hotel för att kunna uppträda där, i 2 år uppträde han även på bröllop och andra events. Han skickades vidare till tävlingar där han upptäcktes, han fick några utmärkelser "Magic's International Governing Body", "International Federation of Magic Societies" är några att nämna.
Takayamas karriär har bara flugit iväg som en raket, hans shower har inspelats och laddadts upp på den kända siten Yotube.  







Är detta verkligen möjligt eller är detta bara svart konst, vad tror ni? (Berätta jag är intresserad av vad ni tycker) =) 

Text på bilderna?

Nu har killen fixat ett program för min EOS kamera, förut kunde man inte ens se bilderna helt plötsligt. Fast nu när jag konveraterat bilderna in i programet, ser man bilderna, men en slags text kommer upp på bilden istället. Hur tar man bort det? det ska jag ta och undersöka. Inom kort förmodligen kommer alla bilderna jag tagit med kameran att visas på bloggen.  



Som den här bilden utan text och att den ser ut som jag tog den, nu visas de en ljusare sida av bilden, vilket inte är rätt.