TÄVLING - Tre personer vinner valfritt smycke från Becca Design!

 
 
Nu har du chansen att genom min blogg vinna valfritt smycke eller accessoar från Beccadesign.se. I butiken hittar du t.ex. alla hjärtans dag-smycken, söta handgjorda smycken och trendiga accessoarer.


Så här är du med och tävlar:

- Maila samarbete(at)beccadesign.se med ämnet "Bloggtävling 2013"
- Skriv vilken produkt du skulle vilja vinna och länken till min bloggtävling.
Motivera varför du vill vinna just den produkten.
Tre vinnare dras den 15:e februari - Lycka till!

Något intressant kanske

Såg denna annonsen på spårvagnen i morse, blev självklart genast intresserad med allt det jag tycker om speciellt mode design kursen.
Tänkte kika in mig på deras hemsida nu och se om det verkligen är något för mig som jag tror. ;)



Puss på dig

De håller på och möblera om, måla och göra rent i skolan. Dock kändes det väldigt annorlunda på toan, det hängde en puss mun precis framför spegeln. Himla weird men roligt ändå! ;)



Happy weather

Från byggnaden där jag sitter och skriver ett personligt brev.

Mitt utryck i skrivandet har jag fått mycket beröm om. Jag har själv märkt hur bra och duktig jag blivit genom åren. Det märks på mitt skrivandet att jag bloggar! :D



En del av mig




Fick komplimanger igår, de tyckte jag såg väldans söt ut! :)

Åh idag har jag fått pröva mer av Illustrator, har gjort lite överskrifter tror jag det hette. Även leka lite och lära känna programmet lite mer. Himla kul, längtar tills jag lärt mig det helt.

Skakis

Sötnosen hade lagat middag till mig, var helt skakis när jag kom hem. Tur att man har en sån snäll kille som kan göra mat åt en.






Start på dagen

Med lite tända ljus till. Mys faktor! ;)



Oj oj oj

Har druckit en massa idag, så nästan halvägs behövde jag gå på toa på hem vägen. Det jobbigaste var att det lyste en massa blå ljus vid Härryda vägen och det bildades en kö. Jag på den väntan, USCH!



Frusen

Sutit vid datorn och kollat efter t-shirts prints på olika bloggar.




Jag frös. ^^ Kalla lokaler, med en varm kopp i handen blev jag genast varm.

Super sushi

I denna restaurangen är alla väggar färgade till min favorit färg "rosa". Det är en av anledningarna som jag tycker om den, dessutom har de de godaste Inside out rullarna i stan! ;)

Restaurangen ligger precis runt hörnet av Lindex vid Arkaden. Om ni inte prövat där än, tycker jag ni ska göra det om ni är i Göteborg någon gång.



Fika i Allum




Lördags kväll

Kvällens middag, en kaviar macka med ost på, jordgubbs te och lite nypon soppa. 
Till detta kollar jag på Bridget Jones på trean, väldans trevlig lördags kväll helt ensam, men skönt är det ibland också. ;)
 
 

Extra firandet

Idag blev det en extra firande för lilla Nova som nyligen fyllde år. Det blev Cicci, Rikard och Jimmys pappa som kom, de har inte firat henne ännu. Hon blev jätte glad för sina presenter, Nova är extra gullig när hon blir så blyg, hon blir det när många folk kollar på henne. Stackarn! 
 
Jag hade lika roligt som Nova och Engla för vi lekte massor tillsammans denna eftermiddagen. :)
 
 
 
Här är de sötaste princessorna! <3
 
Det var även roligt att träffa Cicci, Rikard och deras pappa eftersom det var så länge sedan man sågs.

Animal Friend Backpack

Surfade runt lite och hittade dessa små söta djur.
 
Vill du ha en växande vän som sköter sig själv? då finns det nu en lösning. Ni kan antingen välja mellan en hund, apa eller en katt. Djuret bär på en ryggsäck som har en planta i sig och en svans som sätter mängd med vatten i ryggan så att din växt ska bli stor och fin.
;)
 
 
 
 
Källa.

Tihi

Här försökte jag få till en perfekt bild å mig själv, så kommer Vivvi och förstör! :P Men hon blev söt också.
Jag märkte inget när jag tog kortet, men sen kollade jag på hur bilden blev, helt förvånad blev jag. Hihi.
 
 

Mumma! <3

Mina favoriter när det gäller sushi är Inside out rullarna, himelskt goda och de äter jag nu! :)



More than just a pretty face

Jag idag på någon rast.

Vad det står på tröjan "More than just a pretty face". När jag valde denna tröjan tänkte jag bara på färgen att den självklart var en fin rosa tröja. Den är köpt i Bik Bok för ett antal år sedan.




Jag kommer ihåg första gången jag kollade på den i affären, men köpte den aldrig på grund av hur sträv den var innuti. Jag ville ha den gossiga känslan. Men en dag kom mammis hem med en påse och där låg denna tröjan och jag blev en aning att jag inte visste fortfarande om jag ville ha den. Jag vande mig vid den och än idag använder jag den även om den är lite för liten och en aning sliten. Men jag tycker om den ändå! ;)

Crossiant

Förmiddags fika dags på rasten i skolan idag.


Candy Crush

Åkte vid Härryda skogen och det är fint där nu då all snö ligger på tallarna och granarna. Himla mysigt och frosten ser för vackert ut på morgonen. Synd att man inte har tid till att ta med kameran och fota på vägen.
Men då får man passa på andra dagar då man är ledig.
 
Just nu sitter jag och spelar Candy Crush på ipoden, kurade ihop mig i sängen och värmer mig. Fick spelet tipsad av en vän.
Det är i samma princip som Jewellery / Diamond dash, man ska få 3-5 par i rad hela tiden för att få en massa poäng. Jag har redan kommit till den 8e banan. :)
 
 

Förändring i årstiderna

Hemma och har ätit en liten pizza, var hur vrål hungrig som helst.




När jag åkte hem från Borås var klockan ca. 16.16, jag märkte något annorlunda. Det var nämligen väldigt ljust ute fortfarande till skillnad från igår. Då blev jag genast mycket piggare och även gladare! :)

Mode höst/vinter 2013

Nu är jag färdig med kollaget. Vad tycks?




Just nu sitter jag och kollar toppar och t-shirts till 35 åringar på nätet.

Praktik dag 1

Första dagen på praktiken idag har jag fått både göra plaggskisser och collage på hur jag tror att 2013 höst och vinter kollektion kommer att se ut.






De håller på att flytta runt till olika lokaler för att få Halens på ett och samma plats. Därför har jag inte fått påbörja på det programmet Illustrator än. Men snart förhoponingvis, då ska det designas! ;)

Snackis

Åh det va så himla roligt att ha Tinus här idag, vi kollade på en film och så satt vi och pratade en massa. :)

Här är förresten en liten del av second hand affären jag var på igår.


Blom macka

Ägg macka med kaviar. Smaskens!




Snart kommer Tinus upp till mig, vi ska umgås! ;)

Bio ikväll

Ikväll blir det bio, vi blir sammanlagt 5 personer som går tillsammans. Vi ska kolla på Mammas pojkar, hoppas den är rolig! ;)
Någon som sätt den?

Jag nu. Förut såg jag ut som ett spöke.



19/1

Vi fick med oss två fina tallrikar och 2 glass glas. :)

Just nu är vi hemma hos Nova och pratar med henne. :) Englas söta katt Smulan.





Second hand

Dags att ta och göra sig i ordning nu efter att ha ätit en god frukost, jag lyxade till det med lite chai latté den här gången. 
Vi ska nämligen till Östhjälpen, en second hand butik i Partille. Vi får se om vi hittar något där, det sägs att det är väldigt stort där i alla fall. 
 
 

Pink

God kväll, hoppas ni haft en härlig fredag! ;)
Var lite sötsugen nyss så jag gjorde en jordgubbs smoothie på bara frysta jordgubbar och vanilj yogurt. :)
Himla mumsigt!
 
 

Nom nom

Lite mums mums till lunch, blev dock en lite sen sådan. Har varit så duktig att tvätta kläder nämligen.
Lunchen blev en repris utav pasta Barilla och skinksås, den här gången tog jag creme fraiche med lite mjölk i istället för grädde. ;)
 
 

Sponsrat inlägg: Telia HBO

Hellu 
 
En serie jag har följt sen många år tillbaka är Carrie som är huvudpersonen i serien och är väldigt känd i staden New York, hon ses oftast på klubbar, barer och restauranger. Eftersom hon skriver sin spalt vid namn "Sex and the City" som publiceras varje vecka i dagstidningen The New York Star.
Den personen som jag mest gillar är Samantha, hon har en så kallad personlighet som utstrålar sig och hon skiter i vad andra tycker och tänker om henne vilket är starkt för en sådan person att agera
De andra två är Miranda som är utpräglad karriärs kvinna som arbetar som advokat. Hon är även Carries närmsta vän, och ger henne ofta viktiga avgörande råd. Miranda är den första av de fyra som köper sig en lägenhet, vilket ger stor framgång i hennes liv.
Charlotte söker hela tiden efter den rätte, och har ofta helt andra åsikter och ideal än de andra, mer sexuellt frigjorda, kvinnorna i serien. Detta blir speciellt tydligt i kontrast med Samantha. 
 
Som ni säkert vet så har den blivit mycket populär för sina autentiska bilder från gator, klubbar, butiker och restauranger i New York, samtidigt som den tänjt på gränserna för mode och sexuell tabu. 
 
 
 
 
Nu kan ni få HBO gratis i sex månader, därav kan ni även se hela tv-serien Sex and the City på HBO i Telia Digital-tv där den sänds.
 
Läs mer och beställ HBO!

Fresh breakfast

Moshi Moshi!
 
Tog ledigt från skolan idag eftersom jag haft lite för mig i morse. Om jag skulle åkt dit så skulle jag bara ha varit där i en timme vilket känns väldigt onödigt plus att det tar ca. 1 timme dit också.
 
Startade dagen med en himla god och frisk frukost, i muggen är det honungste, vilket inte syns. ;)
 
 

Jag som design assistent

Nu har jag äntligen varit på det mötet / besöket jag nämnde förut idag och jag kan härmed även avslöja att jag har fått en praktik plats hos Halens som designer assistent. Jag är så glad och skuttar av glädje! :D
Jag längtar tills jag börjar på måndag då min praktik börjar, visst var det snabba puckar det?! 
 
 

Besök

På väg till Borås


Bildvis

Som ni kanske vet så har jag en android telefon med en ganska minimal skärm, den är dock inte den nyaste modellen. Därför har den ett program i sig som inte riktigt kommer åt alla appar och hemsidor, som man kan klicka sig in i för att ändra si så där sina konton eller förövrigt nåt annat. 
 
 
 
Jag har nu kommit på ett sätt att kunna publicera bilder från min mobil i varje inlägg jag kan göra. Men dock ingen text, undantag för rubriken. 
Så det kommer jag göra hädanefter och en annan sak, jag har fått wifi! Med hjälp av en kompis så har jag fått wifi till mobilen. Så jag kan uppdatera från skolan nu!! ;) 

PSY

Vet ni vad? 
Jag kollade lite på playbutiken på android market och fann denna coola spelet med PSY!
Det är ungefär samma koncept som Super Mario, den är himla kul eftersom spel gubben liknar PSY väldigt mycket! :)
 
 

16/1

Ingen aning vad vi ska ha idag som lektion men jag antar att det blir fler föreläsningar.

Ser lite trötter ut.


Steve U

Satt på lunchen idag och pratade gamla minnen om olika tv serier som man kollade på när man var yngre. Då var det en kille vi minns väldigt väl, både jag, Indira och Vivi garvade ihjäl oss typ när vi såg youtube clip med Steve Urkel. Ni kommer väl ihåg honom?
Han var ju med i serien Family Matters, jag kommer ihåg hur jag beundrade och såg honom som min idol. Jag diggade honom jätte mycket! 
 
 
 
Klipp 1.
Klipp 2.
Klipp 3.

Det var ett tag sedan

Super sushi till lunch kanske? Det var evigheter jag åt det, så jag tänkte unna mig detta idag! :)
 
 

Skoldag i Nordstan

Idag börjar vi skoldagen med en lektion inne i Nordstan klockan 10.00 då alla affärerna öppnar. Två affärer är det som står på listan som vi ska kolla in, vi ska även beskriva hur personalen beter sig, hur serviceinriktad de är, hur lokalen ser ut, hur de sätter ut sig själv i marknaden för att synas, hur skyltning ser ut och så mycket mer. 
 
 
Hittade en himla fin bild på mobilen som jag använder som bakgrundsbild just nu. 

Fluffy Peach

Oj jag har visst inte kunnat blogga alls idag. Det är på grund av att jag går i skolan nu plus att vi då inte har tillgång till någon wifi som jag nämnt tidigare. Men för att ändå följa mig i vardagen, kan ni följa mig via Instagram. Adda mig där vid namn:  fluffypeach.
 

Vet inte riktigt om jag visat denna bild innan, men här är den i alla fall. ;)

Grattis på din dag

Blev oväntad uppbjudna hos Nova som fyller 3 år idag, hon blev jätte glad för sina presenter. Utav oss fick hon en Hello Kitty mugg med små mashmellows i, Hello Kitty klistermärken, pennor och princess klistermärken. Det blev tårta, glass, kakor och bulle som Nova hade bjudit oss på. Himla snällt! Sen lekte vi också, jätte sött och fint kalas. Tack för inbjudan! :)
 
 

Söta jag

Jag idag, 2 söta små flätor.


DIY

Jag bara måste tipsa om denna bloggerskan, hon är hur kreativ och duktig som helst. Blir så himla faccinerad på hur hon kan hitta på allt det hon gör, hon är en enorm inspiration källa! 
 
 
Klicka på bilden så kommer ni till hennes sida. ;)

O - mugg

Det blev en kopp chai latté i min objektiv mugg ikväll. HImla mysigt! <3
Använde mig av Art latté mjölk och fick ett väldans fluff, precis så det ska vara och se ut! ;)
 
 

En sväng

Idag har vi åkt ut med bilen en sväng till Borås och även åkte in till ett företag som jag så småningom kommer att berätta mer om, om det går exakt som planerat. ;)
 
 
Blev en fika på Cafe Barracuda, mysigt och luftig lokal mitt i centrum.
 
Söta jag, lite suddig bild dock. Skulle egentligen lagt upp den på min Insta, men det blev här idag. :)

Fruit

Blev en komedi film som jag inte alls tyckte var kul, dock tyckte Jimpy om den. Lite roligt så för varje gång vi tittar på någon film så är det oftast jag som tycker om de och så tvärtom. ;)

Blev fredags snacks med en skål med lite frukt i.


Taco

Ikväll var vi så sugna på tacos igen en repeat från förra fredagen, så det blev det vi hade i kylen, med andra ord inte lika mycket som sist. Det funkar alltid det med! ;)
 
Om ett tag blir det film på tv om vi hittar något att titta på. 
 
 

Haga eftermiddag/kväll

Har haft fullt upp, igår blev det en halv skoldag.
Sedan väntade jag in Mariam medans jag satt på ett cafe och tog en stor Chai latté på Waynes Coffe House. Vi skulle fota i Haga, jag hade någon inställning på kameran som jag hade totallt glömt bort så här blev de fina korten. 
 
 
 
Det började snöa, dock syns det ej på bilderna. Gick självklart in i någon mysig café och tog en fika också. Det var ju trots allt minusgrader ute, när vi väl kom ut ville vi gå in igen. Brrr!

Öppna paket varje dag

Jag har verkligen glömt bort hur det är att gå i skolan, att få träffa nya människor och kunna lära känna de, det är som att få presenter öppna varje dag. Eftersom man har så kul med de samtidigt. :)
 
 

8/1

Oj oj oj, vad trött man varit idag även om jag vaknade på studds i morse. Vet inte vad det var riktigt, hela klassen var faktiskt likadan. Kanske var det något som hände på bågskytten igår. ;) Ska lägga mig tidigt idag tänkte jag. 
 
 
Här har jag prövat mjölkskummaren, ett snepet bättre än att koka det på kastrull, går lätt att använda och går snabbt att göra skummet. Himla bra uppfinning! 
 
 

Bra serie

Himla bra serie som jag och älsklingen har börjat titta på, The Walking Dead, den är så spännande att du vill inte titta på något annat. Man slukar sig fast bara du tittar en liten snutt på den!
 
Är det någon mer som tittar eller har börjat titta? :)
 
 

Ny hobby kanske?

På förmiddagen fick vi hela klassen testa på något nytt, nämligen bågskytte. Det var så himla kul att jag fundera på om det skulle bli någon ny hobby jag ska börja i. ;)
Det ända jag testa innan är ju en av plast som man fick när man var liten, men asså jag rekomenderar verkligen detta. Testa det, jätte kul är det. 
 
Vi fick testa typ 4-5 gånger innan det var dags att skjuta på en ballong, självklart valde jag en rosa ballong! Hihi. 
 
 
 
Så himla nära! Tredje gången gillt smällde jag ballongen. :)
 
Vi trodde vi skulle få en såndär bag som Robin Hood hade på ryggen..

Barilla

Åt en himla god middag med band pasta ikväll. Fick receptet från en matbloggare tror jag, kommer inte ihåg namnt dock. Men hur som helst var den jätte snabb att laga och jätte god! ;)
 
 
 
EU pall grytunderlägg fick Jimmy utav mig i julklapp, en rolig pryl precis vad han önskade sig.
Eftersom att han jobbar med det, så tyckte jag det passade bra.

Paket hämtning

Tog ett tag innan jag kom iväg, för att Nova och hennes föräldrarna kom på besök. Nova ville spela boll med mig, självklart kunde jag inte säga nej. :) 
 
Har nu hämtat mitt paket och det låg en top och en väska i paketet från Fokiwa
 
 

Bunny pen

Moshi Moshi! <3 
 
Nu är det dags för mig att kliva ut ur pyamasen och in i några bekväma mjukis kläder för att palla mig ner till Hallsås. Ska ta och hämta ut ett paket där nämligen, vi får se vad det är för paket när jag kommit tillbaka. ;)
 
 
Denna pennan har ni nog sett lite i bakgrunden av vissa bilder jag tagit. Den kommer från Thailand när jag var där, himla söt!

Tävling

 
Gör ni det också! :) 

Hello kitty

Förra inlägget blev publicerat från min kompis telefon, vi skulle bara testa om det gick och publicera från hennes Galaxy Note 2. Nu är jag super sugen på en sådan telefon det finns en hel del andra funktioner på den stora grejen, ser precis ut som en liten surfplatta. :)
 
Som sagt så har jag varit hos min polare Tinus som bor ca. 40-1 timme från mig. Vi bytte julklappar och gick på restaurang och pratade en massa roligheter.
 
 
Klapparna jag fick av min bestie, en kredit plånka med plast fickor i och en häftaparat. Precis vad jag behövde! :D

Lunch med polarn

Y

Fredag

Fredags mys med lite tacos på matbordet. Nu blir det film på tv också. 
Allitd roligt och veta vad andra håller hus, så vad gör ni på eran fredagskväll ikväll? ;)
 
 

LOL

Hittade denna i Metro tidningen idag, ni fattar säkert! ;) Haha.
 
 

Back to school

Roligt att vara tillbaka till skolan efter två dagars sjukan. Dock fick vi kolla på en rätt så rolig film idag om hur en tjej söker jobb. Det är en svensk film och jag hade hört talas om den innan, den har varit på bio tror jag. I varje fall så heter den Underbar och älskad av alla. 
Sen fick vi diskutera om hur hon söker jobb, vad hon skrev på sitt CV och hur hon klara alla sina situationer. 
 
 

Choklad är gott

Fick hem ett paket i brevlådan, visste inte alls vad jag hade beställt den här gången. Men så fick Jimmy öppna den eftersom jag var lite upptagen med annat.
Då hade jag tydligen vunnit choklad från Ofelias.se. Roligt eftersom jag typ alrdig vinner någonting annars, men samtidigt lite synd att jag fick hem det så sent eftersom förra året kunde jag ha njutit av den. Får ta och ge bort den till någon annan som får gotta sig med de. ;)
 
 

SNSD - I Got A Boy

Efter att ha sett trailern till den nya singel som Girls Generation har gjort, så fick jag äntligen tag på den nya videon "I Got A Boy". De inledde detta år 1/1-2013 med ett nytt album och det här är den första singeln ute nu.
 
Jag tyckte först om den efter att hört introt men nu är jag lite osäker eftersom det är en del andra låtar inblandade. Men vi får la se om den fastnar efter några dagars lyssnande. 
 
 
 
För övrigt så är videon och dansstegen det bästa och deras söta stil. En del av videon påminner mig om Thailand när vi strossade igenom en park, rätt så kul ändå. :)

Inspiration bild

Ännu en dag att stanna hemma, har fått en klump i halsen, skiftar med att frysa och bli varm och sen har jag en ständig huvudvärk som inte vill sluta värka. Jag vill så gärna bli frisk och må bra. 
 
 

Liten uppgift

Säng liggandes blev jag idag när klockan ringde, vaknade upp med en liten huvudvärk som studsade fram och tillbaka i huvet. Första dagen på skoldagen blev det inte alls för mig, men i morgon får vi se om jag stiger upp, har ju trots allt lite att göra i skolan. 
 
Jag har fått i uppgift att skriva ett CV för att ansöka om en praktik plats hos MQ, så det är det jag tänkte sysselsätta mig i just nu. 
 
 
Ingen bild att bjuda på idag så det blir en ny låt av SNSD, de har gjort en cover av Duffy på koreanska.
 
Så mycket bättre tycker jag! <3

Glädjespridare

För bara 30 minuter sen ungefär var två små jätte söta ungar hos mig och JImmy, de hälsade på oss vi lekte och hade skoj. Man blir så himla glad av de små liven och det är alltid lika roligt att ha de här på besök. 
 
 
 

Gott nytt år!

 
Tycker om att svara på alla slags roliga frågor jag får. Fick nyligen en fråga om min nyårsmeny som jag berättade om.
Såhär löd frågan: Har du några bilder på din nyårs meny? Och kanske något recept eller tips? För den där förrätten lät jättemumsig!! 
 
Svar: Självklart har jag det! ;) Se nedan.
 
Toast för 2 personer!
* 2 st toast bröd
* 2-3 st championer/svampar
* 1 dl riven ost (efter tycke)
* 1,5 tsk origano (efter tycke)
 
Gör så här:
1. Rosta de två bröden i en brödrost, så att de blir någorlunda bruna. 2. Skär svamparna i skivor och stek de i lite olja. 3. Fördela svamparna lika på båda bröden. 4. Strö över med riven ost och lite origano. 5.. Lägg i ugnen på 200 grader i 5 minuter. 
Färdigt att äta!
 
Ungsbakad lax med rotfrukter för 2 personer!
* 3 st morötter
* 4 st potatisar
* 1,5 rotfrukt (jag tog palsternacka)
* 1 tsk olja
* 1 nypa salt
 
Gör så här: 
1. Skala morötter, postatis och palsternacka. 2. Skiva de och lägg de i en ungsäkrad form,. 3. Ringla ner lite olja och salt, blanda ordentligt. 4. Lägg i mitten av ugnen på 200 grader i 30-40 minuter.
Serveras samtidigt med laxen.
 
* 2 lax filéer
* 1,5 dl Crème fraîche (efter tycke) 
* 1,5 dl Pesto (efter tycke)
 
Gör så här: 
1. Lägg laxfilerna i en ungsäker form. 2. Blanda både pesto och Crème fraîchen ordentligt. 3. Smeta ut det på båda laxen. 4. Sätt i ugnen på 150 grader i 20 minuter.
Tips: Garnera till sist kokta sparrisar.
 
 
 
Vanilj yogurt med blåbär! 
* Vanilj yogurt (delikatess)
*  1 låda färsk blåbär
 
Gör så här: 
1. Häll upp hur mycket ni vill ha. 2. Lägg dit 8-10 blåbär efter tycke.
Färdigt att äta!
Tips: skiva lite bananer och ha i.

Mitt nyår del 2

Året som gått har varit fullt med massa skojigheter och jag hoppas på en ännu bättre och roligare år 2013.
Jag vill härmed tacka alla fina, söta kommentrer jag fått under detta året och alla de fina följare som har börjat följa mig.
Visste ni att jag har 20 följare nu!? :) Jag är super glad över detta och har kämpat med att blogga så ofta jag bara kan. 
 
Mitt nyår var rätt så annorlunda än alla år jag firat denna dag. Satt på kasinot som blev vår sista mål för kvällen, plötsligt hör jag folk ropa ut 10, 9, 8, 7, ......0! Är klockan redan 12 på natten tänkte jag, oj detta året gick ju bara så fort. 
 
 
Såhär såg jag ut 31/12-2012. Lite suddig bild dock.