Rosetter

Jag tänkte visa er hur man gör en rosett, om ni skulle vilja göra en egen eller egna. Det är inte så svårt som det ser ut. Du behöver lite tyg som du tycker om.



                                                       1. Vik ihop tyget till två delar. 
                                         2. Markera den storleken du vill ha på rosetten. 
                                               Jag har själv valt 8 cm på båda sidorna.



Två delar.


3. Lägg de räta mot räta alltså det mönstrade tillsammans. 


4. Zick zacka alla kanterna så att tyget inte flagnar av.  


5. Sy ihop räta mot räta i raksöm, lämna en liten öppning så att du kan vända den ut och in.


6. Klipp alla 4 hörn för att få rosettens hörn att se fyrkantig ut... När du väl ska vända den ut och in.


7. Pressa med styrckjärn så att alla kanterna blir utsläta annars kommer tyget fastna som gropar. Och det vill man inte ha.


8. Vänd slutligen in och ut på tyget och sy igen med sytråd och en synål för hand.
Ett tips: För att få alla hörn ut ordenligt kan du använda en virknål.


9. Tryck till i mitten av tyget så att det blir som en dragspel.


10. För att få rosetten att hålla så som du dragit åt den, dra igenom ett snöre i mitten och fäst den.
Du kan antingen ha rosetten som den är på den rosa rosetten där du avslutade med en sytråd eller om du vill sätta dit ett litet band i mitten kan du göra det också.
Det väljer du själv.

Sen är det klart!



Pyssel dag

Nu har jag äntligen fått till bilden jag ville ha för att visa er vad jag har gjort mer än bara tryck/måla textil. Textil trycket/måleriet kommer jag visa mer imon, då jag inte har hunnit blivet klar, jag har mest kladdat, testat. Jag använde då ett väldigt tunt bommuls tyg...

Detta har jag gjort, tänkte att jag skulle hinna göra fler rosetter som jag ska ha på lagret. 
Om någon är intresserad: Kan jag göra så att du får ett diadem med rosetter, på någon tofs, ha som brosch, eller sätta den på jackan, väskan som detalj eller vad du vill.
Är någon intresserad?

Maila mig gärna på [email protected].




Tryck till


Håller på att förbereda mig inför tryck till små tygbitar jag har skärt ut. Ska ta och rita upp något motiv som jag ska trycka/måla i. Det här var längesedan jag gjorde, tvätt tid har jag också idag så ska ta och tvätta de nya topparna som jag ska trycka/måla på. Måste få bort allt ludd som sitter.






Bokade biljetter

Nu är biljetterna bokade till Tallinn som ska avgå från den 20 mars till 22 mars. Bokade även ett par tågbiljetter upp till Stockholm eftersom båten går just därifrån. Biljetterna ska hämtas ut på måndag då jag även ska förnya mitt pass.

Den här resan fick jag av min bästa kompis Trixie, en till liten present som hon hade i tanke som julklapp tror jag. Snäll hon är, får ta och ge något fint eller någon upplevelse tillbaka!


Små städ grejer

Hittade ju en present till Nova, det blev en liten väska med utklädnads kläder i och någon troll stav. HOn håller på att bli som sin stora syrra Engla. Det blev även en litet sett med städ grejer som vi hittade idag för en billig peng, tyckte det passade så bra eftersom hon har ju en dammsugare, måste ju lära ungen att städa i tid. När hon blir större kanske hon hatar att städa, vem vet!  

Tänkte sy ett förklädde också men kände att det tyget jag hade inte räckte riktigt, det var knappt 40 cm stort. Det får bli någon annan gång när jag hittat ett annat tyg som är större.


Goa desserter

Nu har jag käkat tacos och ska käka lite dessert till en film som går på 4:an. Lyxade till det med färska bär så som hallon och blåbär.

Den med glass i är ej min, det är Jimmys, den med vaniljvisp är min.




Kreativa presenter

Vad köper man till en 2 åring som ska ha kalas i morgon? Just nu har jag inte så mycket pengar över, så jag tänkte göra något kreativt, men vad har jag ingen aning om. Någon som har några idéer på vad jag kan hitta på?
Förslag är jag väldigt tacksam för!

Nova heter lil tjejen och hon tycker om att städa, hon fick en dammsugare i julklapp och hon älskar fåglar.



Soligt kan man säga

Här är en ganska skön bild på det fina soliga vädret vi har här idag. Det skiner något mycket och det gör mig glad, glad väder är alltid välkommen in till lägenheten och in till livet. Snö just det ja, det är ju det vi har fått här ja, förra helgen, det ligger kvar ännu. Det är fint att titta på, så vitt som det är.



Nu ska jag ta och skicka mitt CV till bemanningsföretaget som jag ringde till i förmiddags, så får vi se vad de som svarar. Söker som timvikarie och sommarjobbare, får tydligen större chans då! För att när timvikarie inte behövs på sommrarna så kallar de in sommarjobbarna. Det är inte schysst därför ska jag söka till både och, jag kanske får jobbet som båda två. Det vore ett under! Fingers crossed!

 


The cutest poncho

Sicken söt poncho jag hittat på nätet. Den här går ju inte att ungå att köpas in. Eller vad säger ni?


Gossigt

Lite cosy måste man ha det, jag har äntligen hämtat hem mina innetofflor/stövlar, de har varit hos syrran ett bra tag nu och det var dags att ta hem de. De är ur gossiga att mysa i för fötterna när de fryser. Jag fick dessa av lill syrran när hon var utomlands sist, fanns tydligen även i rosa men det blev ett par gråa istället. Glad för det blev jag i alla fall!




Säsongs jobb

Nu har man sökt ännu ett säsongs jobb, håller tummarna på att de kommer kalla mig på interveju och verkligen "pick" me som medarbetare!


Fler till lagret

Detta har jag hållt på med typ hela dagen. Kan vara lite långsam ibland när jag syr till allt.
Tänkte att jag har brist på rosetter som jag brukar sätta i håret, så jag var bara tvungen att göra ett par nya och det här är inte allt, jag kommer att sy till fler än det här.

Dessa är gjorda i möbel tyg - det gråa har jag för mig och det blå är jeans - det kanske syns?!
Det är små tyg bitar som bara har legat i min låda fullt med små andra tyger i. Det måste ju användas någon gång., så nu användes det. 
 


Rea

Lite shopping som jag missat att visa er. Jag och Jackie åkte ju in till stan för att shoppa och jag hittade tre plagg på rean, sicka kap. Men topparna ser så tråkiga ut så jag tänkte ta och måla, trycka till textil tryck på dessa. De kommer med andra ord att piffas upp!






Ta hand om dig själv dag

Idag känner jag att jag måste ta hand om mig själv, det var ju ett av mina grejer att uppnå detta året också.
Att ta hand om sig själv har jag inte alls varit bra på thats why och dessutom är det ju ganska viktigt för att må bra. Body scrub, friska upp naglarna med en ny färg eller fler, uppfriska händerna med en ny kräm och ansiktet måste ju bli fräsch.


Nyår all over again

Idag är det kinesisk nyår som firas idag med en hel del mat, partaj, fyrverkerier som skjuts upp i luften. I Sverige firar man inte detta lika stort som i Kina och andra delar av asien.
Det är drakens år 2012.

Som idag bjöd morsan mig och Jimmy hem till sig för att käka en middag, det tråkiga var att morsan inte var där och Jimmy var inte alls med att fira detta.

... Eftersom bilden inte ville skickas har jag ingen att erbjuda.




Som man säger för det nya året "Kung Hai Fat Choy"!. (Gott nytt år)

I säng

Nu ska jag ta och lägga mig i säng, vaknade tidigt och har kört en lång lång väg idag. Så det är dags för mig att hoppa i säng. Men jag skriver självklart mer i morgon.

Kram på er!




FROSTYPINK

Dagens blogg är ChristinaK

Här är en blogg jag vill tipsa om klicka på bilden nedanför så kommer ni rätt! ;)



Katastrof

Idag åkte jag och älsklingen in till Borås när vi kom fram började det snöa något otroligt mycket. Man har ju hört att det skulle snöa i hela landet just idag, det har inte kommit lite heller ca. 10 cm kanske om inte mer. Vi stanade dock inte så länge i den lilla stan eftersom jag hade åkt till besiktningen igår och de sa att däcken inte såg direkt hmm.. bra ut för att vara "vinter" däck. De två framdäcken hade slitits ut något fruktansvärt mycket så att de var så släta. När snön väl bröjade lägga sig på marken, ville jag åka hem eftersom det inte var så lätt att köra med platta däck längre. Jag har varit så nervös och stel i hela kroppen så det inte är riktigt klokt. 


Det började med att jag körde ut på motorvägen på väg hem i ca 60 - 70 km/h. Körde en ganska lång stäcka innan jag kände att jag ville ta av mig skorna, för att de kändes så stela, vill sitta bekvämt när jag kör. I alla fall så jag körde av på en avfart och det var då som jag skulle svänga till höger upp från en backe, då jag nästan åkte ner i diket. Men jag hade så snabba reflexer så jag bromsade självklart in bilen annars skulle jag hammnat där jag inte vill hamna. Så det var riktigt läskigt! Jimmy puttade på och jag gasade som bara den för att bilen skulle räta upp sig igen, men så gick ju inte det. Det kom efter bara 5 min 2 snubbar som klev ur sina bilar och började hjälpa till direkt, sicka hjälpsamma människor det finns va!

Ett stort tack till dessa två snubbar som hjälpte till att räta upp min bil! Massa roser till er!!!

                                        


Den här upplevelsen vill jag absolut inte uppleva igen!
Efter det kom vi närmare Göteborg och det var lika mycket snö men inte lika mycket på vägarna, det var mest slask. Det började regna och vi båda var så hungriga, vi hade inte käkat någon lunch innan vi åkte så vi åkte direkt till Tullis Thai och beställde mat och åt upp det ganska snabbt när vi kom hem. Klockan var då ca. 17.00.

 Som tur var jag inte ensam, jag var väldigt glad att Jimmy var med mig annars skulle jag fått världens panik om inte han hade varit med mig. Det var några bilar som hade stannat vid vägen av och en bil hade sladdat så mycket att hela bilen hade vänt sig åt motsatt håll, världens skråma där fram - polisen var där.
Vi kom hem helt trygga, ingen skråma på bilen, ingen skråma på oss själva heller. Sicken tur vi haft en då, måste tänka positivt att det kunde ha hänt ännu värre fast det inte gjorde det!


Vintage

Jag har inte kunnat blogga för att igår var jag hos Mariam och umgicks. Då åkte jag hem vid 8 på kvällen och kom på att ooops jag ska ju till besiktningen imorgon fredag kl. 9.00. Så tidigt fick jag sova när jag kom hem. 

Mariam bjöd på kycklingsallad som vi gjorde tillsammans hemma hos henne. Sen scrapade vi lite och kollade på varandras mobiler.

Mariam hade inte så mycket scarp grejer kvar alls, förut när jag hade varit hos henne, hade hon hur mycket som helst. Nu borde hon istället köpa in! Jag hjälpte henne med pappersval, detaljer och spets. Vad tycks?
Men så här blev framsidan på en av hennes Vintage scrap pärm:


Jobb som timvikarie

Jag har skrivet ut ett CV och ett personligt brev för att gå till ett ålderdomshem som ligger bara ca. 3 minuter härifrån där jag bor. Då jag tänkte fråga om jobb där som timvikarie så länge, det skulle passa jätte bra då jag bor så nära och att jag har något att göra än att vara hemma och syssla med mina pyssel grejer. Uppfatta mig inte fel nu jag älskar mina intressen/hobbyn, men det drar inte in pengar så därför måste jag ha något vid sidan av. Ni förstår säkert! ;)


Ny layout

Tyckte det behövde en "refreshment" för det nya året, så det blev denna bloggdesignen till slut. Var lite krångel som alltid att fixa det hela och tid tog det framförallt också. Jag som inte är så van vid kodning osv blir det så, inget att göra åt en att se glad ut. Så vad tycks?
Jag tycker i alla fall väldigt mycket om den nya designen, den är väldigt söt faktisgt och det tycker jag om!

Vinter kappor

Jag har hittat 3 vinter kappor som jag tycker om nu och som inte är allt för dyra heller. Men vilken ska jag välja utav de? Jag vill ju helst ha alla 3 såklart! hihi


Dagens blogg

Tänkte att jag skulle lägga in dagens blogg, tyckte det var en liten kul grej att göra!

Här är en kul och galen tjej som nyligen har blivet en bloggare kolla gärna in den på: http://saandrasfooton.blogg.se 

 


Skissar

Just nu sitter jag och skissar på 2 nya vinter jackor, tänkte köra en med ull-tyg och den ena vet jag inte riktigt. Men en sak som är säkert är färgerna på jackorna/kapporna som jag vill ha är mörk lila, rosa eller snö vit färg.
Tänker tyvärr inte visa er skisserna ännu, det kommer med tiden när jag känner för att visa de. Kanske när de är färdiga så visar jag. Men klart är inte allting ännu. Ska ta och kolla efter mer tyger till de och sen ska jag ta och leta efter fler tyger till att sy klänningar och sommarjacka. Det är ju bara ett måste i sommar! 


               

Pyssel shopping

Varit i Frölunda torg idag och shoppat in lite grejer som jag ska ta och pysssla med, får ta och leta fram lite t-shirtar som ligger och slöar i en hög någonstans i garderoben. Skulle igentligen ha köpt några idag men jag hittade inte de jag ville ha i H&M, just den H&M fanns det inte i.



Baksidan


 

Scrapbooking papper måste man ju ha, hittade just bara ett jag ville ha i den lilla rea högen som fanns på Panduro. Spetsen är till klänningar jag ska göra och andra kläder som faller i mitt huvud. Textilfärgen är att jag ska göra tryck på t-shirtar, det var så längesen att jag kände ett sug på att göra några nu.


Friday the thirteen!

Det är ju fredagen den 13e idag. Det hade jag totalt glömt av tills de sa det på tv:n i morse då slog det mig, men vad är det så speciellt med denna dag igentligen?
Fredagen den 13e har ju alltid förknippats med att det händer något ont mot en. Men vad jag vet i mina alla år så har inte detta hänt mig en enda gång alls. Det har helt eneklt varit vilken fredag som helst för mig!

Är det något ni har råkat ut för denna dagen? Berätta gärna. 



   

Schema

Vi fick ju besök av jimmys syrra, brorsa och farsa, vilket var jätte skoj. Pratade lite med Cicici och vi har båda det här nyårslöftet som är så känt att: äta sunt och motionera mera. Riktigt kul att det inte bara jag den enda som gör detta. Jag har stått i mot godis och andra söt saker i 2 veckor nu och känner mig riktigt stolt! Jag ska stå ut mer än bara det, jag har även varit duktig på att käka en massa grönsaker som inte är så svårt att göra för mig ... med tanke på att jag just älskar grönsaker.

Såhär ser min Diet Schema ut:


Snabba fotsteg

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen och sen ta bussen ner till centrum för att lämna de lånade dvd:erna.
Sen hem och städa lite vi ska nämligen få besök av Jimmys familj som han inte har träffat sen i julas. Så det ska bli roligt, igentligen skulle vi träffas i morgon, men de hade tydligen tid idag. Visst det funkar bra det för mig och Jimmy.



Layout

Jag har funderat på att byta layout på min blogg här, men vilken ska man välja igentligen!? En annorlunda layout än denna jag har nu vore jätte bra och en förändring för det nya året.
Någon som har några ideér eller vet någon som designar layoutar for free? Kontakta då gärna mig!

Funderar på de två nya teman som blogg har att erbjuda, men är inte riktigt säker.


Lite luck

Att spela spel på lotto, skraplotter, på casino eller liknande på nätet, har inte varit min grej. Låt säga kortfattat; Jag har no ”luck” i spel. En tia eller 300 kr är det högsta jag vunnit.

Därför skulle jag vilja tipsa om denna sidan för att jag tror att man kan vinna, bara man tror på sig själv och verkligen go for it!



Några exepel:
Blackjack kan se ut på flera olika sätt men det vanligaste spelet här i Sverige heter tjugoett. Spelet går ut på att komma så nära talet 21 som möjligt utan att komma över det talet, alltså ett tal större.

Spelet Roulette brukar uppfattas som en fast skål med en roterande skiva med 37 fack. Där man sedan kastar ner en kula som snurrar motsatt riktning till den roterande skivan.

Passar alla! Du kanske vill ut och resa jorden runt eller skapa lite extra pengar.



Det är nog bäst så

Just nu ligger jag på sängen och vilar, jag har tydligen sträckt mitt ben på något sett. När jag skulle träna igår fick jag plötlist jätte ont och det ledde till att jag knappt kunde sitta. Jag skulle igentligen åkt och träffat Mariam idag men känns mer som att jag får ta och vila mig för att det ska bli bättre, det är nog bäst så.

Nu ska jag planera vad jag ska ha med mig till den stora resan. Måste planera i minsta detalj och vad man ska göra där.

Här är en video som ni borde kolla in, det bästa kommer på slutet. Diggar både Rihanna och Ellen!


Dagens låt

Pratade nyss med Jackie och vi har snackat ihop oss om att åka till Thailand den månaden jag fyller år på, maj. Hon hade berättat detta till morsan också och hon ska kanske också hänga med dit sedan ska hon vidare till Indien eftersom det är så nära och att hon kan hälsa på släkten där, men andra sidan ska jag och Jackie ta vägen till Tokyo istället. Det ska bli en riktig rolig resa, slår på stort nu när man fyller hela 25 år!
Men vi har inte bestämt oss än om vi ska till Tokyo eller någon annanstans än, men Thailand blir av iaf. Det har jag bestämt! hihi


Dagens låt är "Love You Like A Love Song", helt underbart bra är den!


Införskaffa

Måste ta och införskaffa mig en kamera stativ till min system. Det går inte att ha det så här längre alla bilderna blir ju ur suddiga när man har två händer som inte är så stadiga.
Kollar faktiskt ut det nu, vilken ska man välja, vilken är bäst, några förslag?

Jag vill ha en som kan åtminston kunna höja upp till 1 meter, kunna justera olika storlekar, är rörbar - att kunna justera vilken vinkel man vill ha kameran på och kunna göra den så liten som möjligt så att man kan ha den i handväskan åtminston 20 cm. Finns det någon sådan, den kanske är super dyr? Haha.






Som sagt jätte suddigt utan stativ!

Princess klänning

Englas klänning är nu klar att använda.
Klippte av tylet under den annars skulle det hängt väldigt konstigt själva klänningen är uppsydd. Den var väldigt lång för henne innan, hon har tjatat om att få den klar någon gång. Igentligen var jag klar i helgen, men hade ingen ork att fota den då. Det är tänkt att lilla Engla ska få den i helgen, då hon e hos sin morsa.


Städlåtar

Damsög i dag och tyckte att jag inte hade några låtar på mobilen, så jag har lagt in en massa nu för att kunna spela upp det på mina högtalare med bas. Gick helt nuts när jag inte hade låtar att spela.
Men nu så har jag allt jag behöver när jag städar! =)






 


Utomlands

En resa långt bort härifrån den kalla kylan vore generöst. Sticka till det här underbara stället bara för en vecka eller 2 skulle göra susen! Visst skulle det?
Kollar faktiskt på lite utlands resor just nu, mycket Thailand kollar jag på eftersom jag alltid velat åka dit. Alla tror att jag har varit över hela världen fast jag inte varit det, mest av de större länder har jag varit på delvis. Så som Indien, Hong Kong, Macau, Kina, Canada och Usa. Sen har jag faktiskt varit på små ställen här i Europa som Bulgarien, Grekland och England. Danmark och Norge räknas inte, tycker i alla fall inte jag. År 2009 var det senaste jag var utomlands.
Men utomlandsresan kanske blir av vid 3 år med älsklingen istället, i år, i mars. Får hålla tummarna på att det blir av då! Ledighet är ju inte så lätt att ta...


Ny stil

En ny bakgrund är fixad nu, kawaii liknande stil tycker jag om. Vad tycker ni?
Min jacka ser lite knas ut nu den röda som jag haft i ganska många år nu även fast jag gillar den så har tyvärr dragkedjan på den gått helt i sönder. Tänkte sy dit en ny dragkedja, men vi får la se om det blir av tills jag kanske köper en ny som denna här nedanför, den är ju för fin! Kostar dock lite mycke för min plånka bara. Det kanske är värt det på grund av allt tyg som de använt.



Från PrincessanKawaii


Twitter spalt

Eftersom min nya mobil inte har någon blogg app i Android market så har jag tänkt ut på att lägga in Twitter. Där ni kan följa mig när jag inte skriver på blogg.se. Twitter spalten kommer finnas till vänster om alla inläggen.



Jag heter "FrostyPinkTweet" på Twitter.


12 slaget

Så här blev gårdagens års firandet i bilder





Barnen fick sina julklappar till slut och de blev ju överlyckliga ju, fick massa kramar utav de. De är för söta asså! Emil fick en radiostyrd hummer bil och Cars klisetermärken, Nova fick klossar att bygga torn med och en liten bebis, Engla fick Hello Kitty målar böcker med klistermärken i ^^, kritor och ett stort paket med låtsas mat.
Lekte sedan med alla barnen med deras nya leksaker, är bästa kompis med den söta tjejen ovanför hihi. Säger föräldrarna i alla fall! ;)

Tacos mat på bordet, dukat och klart för att ätas upp. Mums var det! Sedan kollade vi på Jimmy och Stefan när de sköt upp lite diverse små raketer upp i luften.
Sen vid 12 slaget kom de stora raketerna upp, där vi stod var inte så bra ställe att kolla de fina raketerna. Alla träden var i vägen.