Earth Hour 2012

Var på Ikea idag och köpte lite prylar som en liten bokhylla som jag fick av min kära Jimmy, för att hålla mer i ordning av mina grejer. Sen köpte vi lite pasta förvaring också, vi fick även med oss Jenny och Nova som sällskap, det var trevligt.
Sedan har jag städat min hörna, så nu har jag allt i ordning.

Glöm inte att det är Earth Hour kl. 20.30 idag! Det har jag missat typ varje år, höll faktisgt på att glömma det igen idag, men så påminde Jimmy mig. <3
Gör skillnad!!


Kort makeri

Här är de korten jag jobbat med. Tog tid för jag visste inte riktigt vad jag skulle sätta på korten, men de blev väldigt bra i alla fall.
Den första bilden är till Trixie, jag blev riktigt nöjd med den, ett annorlunda kort som ser ut som en "ticket" biljett, eller vad tycker ni?




Gått ett år sedan

Mitt framför mig ser jag något som glänser och vips så tog jag fram kameran för att visa er...
                   


Mitt scrapbooking kitt som jag fick igår som jag igentligen skulle ha fått för typ ett år sedan. Har jag nu äntligen fått och jag ska nu ta mig i kragen och göra en massa fina kort av dessa också. Jag blev så pepp när jag såg de jul korten jag hade gjort förra året, de blev ju så fina!

Planer

Har lite planer för resor för detta året, förhoppningsvis ska vi genomföra alla dessa också. Men det tror jag faktisgt att det kommer att gå, krävs med lite eller mycket planering så fixar jag detta.
Det enda jag kan säga just nu är att det blir sol resor, mycket bad och solning, lite shopping kan förekomma också. Bit på den ni! :P

Familje mys

Sen uppdatering idag jag vet. Jag har stått i solen och njutit av solen hela dagen i dag, det har varit hela 17 grader ute och det tycker jag är helt otroligt. Det måste man passa på att njuta över tycker jag när ändå vädret bjuder på detta. Tycker inte ni det?
Jag har även umgåts med min familj som helt plötsligt skulle med på en liten flykt till Kungsbacka idag som jag igentligen skulle göra med Jackie men de skulle "tag along" de med. Det var trevligt och som jag nämnde på twitter så satt de för första gången i min bil. Det var sköj!

Det är riktigt kul att umgås med sin familj när man inte träffat de på ett tag, då har man massa och prata om plus att man har roligt tillsammans. Det tycker jag är viktigt och man känner att de är viktiga i ens liv även om man inte alltid har kommit överens med varandra.

Här är jag ur ett gammalt arkiv i början av förra året. Hade ingen annan bild att "offer you guys" den här gången, så det blev denna.


Fork cream

Jag surfade runt nu och hittade den här gaffeln som du sen virar runt med sladden på för att ladda mobilen.
Denna coola idéen har Wrangler by Luftdesign gjort och inte nog med detta, så kan ni apple användare dessutom köpa den här laddaren och vara stolta samtidigt då alla pengarna går till rädda barnen.






Källa


Skisser på gång

Skissat lite på nya ideér som flyger in i skallen på mig. Alla designer som jag kommer på, de vill jag ha. Det finns inte ute i marknaden dem kläderna jag vill ha, så jag får ju rita upp den i egen huvud och därefter får jag sy upp den på egen hand. Det är det bästa med det som inte finns ute på marknaden, kan man göra själv, men om man är lite smått lat som man kan vara ibland, så kan man köpa ett plagg som liknar eller på second hand butik för en billig peng för att sen sy om den som man tänkt sig från början att den ska se ut. Jag har fått lite kläder av Mariam som jag tänkte kolla igenom för att se ta och sy upp dessa till olika designer. Det som matchar och det som faller. Det ska faktisgt bli spännande! 

                  

Hämtade upp Jimmy på jobbet för att skjutsa honom till sjukhuset inne i sta, han har ju extrem exem på händerna så de blir lätt torra när han får fukt på händerna och tvättar sig ofta. Så nu har han fått en grej som han ska ha i 2 veckor för att det ska "tydligen" gå bort, detta exemet. Vi får hålla tummarna och tro på det bästa med detta.
Medans han var där inne så gick jag runt lite för att kolla parkering, gratis parkering fanns på andra sidan i en timme. Sicket kap tänkte jag, det passade ju perfekt.
En bit bort stod det en liten affär med dessa gammeldagsa grejer, det såg så old ut, men sött.


Är det såhär man ska visa vädret?

Såg nyss på nyheterna och ville bara visa den här coola bruttan. Hon gör det verkligen till sin egna väder prognos, diggar hennes stil.


Fin dag idag

Idag har det varit full rulle att göra en massa skoj för det fina vädret som har kommit till oss. Vet inte hur mycke grader det har varit men så varmt så att man kan gå i bara tröja, så varmt har det varit. Först åkte vi ut och skulle igentligen köpa tvål och inhandla lite sånt, men sen ville jag verkligen inte hem, jag ville ut och göra någonting. Då bestämde vi oss för att köpa lite gott käk på Ica och sen åka direkt till Slottskogen. Där var det fullt med folk och vi satte oss på två filter och hade lite picknik. Det var hur underbart som helst, där låg vi en stund och snackade och bara njöt av solen. 




Efter detta ville Stefan och Jenny att vi skulle grilla hos de. Det kunde vi ju inte tacka nej till så vi köpte lite kött och sallad till att ha att grilla med. Det var mys och roligt, barnen var ju där så jag lekte lite med Ängla och Emil.

Tur mässan 2012

Just det ja, jag har ju glömt och nämna att jag var ju på "Tur mässan" på Svenska mässan i fredags. Det handlade ju om att resa utomlands, olika bolag/företag som hyr ut lägenheter, stugor, hotell rum och säljer även resor till en billig peng inom ett visst datum. Jag var där både med Jackie och hennes kompis Gabi. Vi virrade runt som om vi inte visste vart vi skulle eftersom det var så mycket färg planscher överallt och var överallt annanstans. Även om vi kollade på kartan som fanns att få så hittade man fortfarande inte så bra.

Jag hittade massa länder jag ville åka till, så som Japan, Thailand såklart, Singapore, Kina. Ska ta ett snack med Jackie om resor, det måste beställas snart ju.




Blev lite väl mycket folk som trängdes när jag skulle ta kort, därför denna dåliga bild.


Massa folk som ville ha gratis mat som de delade ut. Vin stod också på bordet. Om det var sushi skulle folk roffa åt sig det så fort som möjligt. haha


Hur söta som helst ...

Idag har vi varit på Sjöfarts musséet i Göteborg. Det var gratis entré för oss under 25, så jag har några månader kvar tlls dess. Tur att vi gick nu och inte efter. Det var mycket gamla bilder av båtar och det roliga för min del var ju "akvariet" som de hade på nedersta våningen.









Dessa taggiga, fluffiga, söta bollar är väldigt farliga och en sticka och du är död typ.



Tallinn kryssning

Tyvärr kommer inte bilderna förrän nu, var så trött efter allt resande så jag gick och duschade av mig och la mig direkt när jag kom hem.

Våran korridor på Baltiq Queen fartyget.









Sitter ute och njuter av solen som helt plötsligt spräcktes upp när vi kom ut ur shopping centret.



Update:



Hello Kitty fan som man är så var jag tvungen att fota denna söta kameran som stod i skyltfönstret och ett antal objektiv som man velat ha för att förstora kamera väskan.






En helikopter platta uppe på det högsta taket på båten, antar att det är till för nödsituationer ifall något hemskt skulle infalla.






Fler bilder kommer inom kort. Nu ska jag iväg till en rese mässa...

Kram så länge <3

Här är även en liten video:


Göra i ordning .. innan

Snart är tvätten klar för att vikas och lägga en del i den lilla resväskan. Gå en liten promenad ner till centralen för att köpa ett tågkort för att kunna komma in till Götet i mogon bitti. Sedan tvätta håret, fixa naglarna och göra i ordning lite kyckling/pasta sallad till att ha på tåget till lunch. Därefter lägga upp lite bilder på dagens pryl på bloppisen.

Vilken nagel styling blir det den här gången tro?




Vädret utanför är riktigt underbart så det passar ju bra då jag ska promenra. Måste ju njuta varenda minut på detta vår väder som har kommit för att stanna. Det ska tydligen bli 15 grader på torsdag, så det längtar jag efter!


Fräcka bakelser

Dessa stora, detaljrika bakelser har jag alltid faccinerats av. Det är alltid amerikanerna som jag vet som oftast göra sådana här bakelser men detta är inte mer eller mindre än Cypern som gör dessa.
Kolla in denna sy maskinen den skulle så passa in på mig att få till födelsedags tårta. How cool!Eller vad tycker ni?














Källa


Nyheter på bloppisen

Nu kan jag inte vänta mer så jag lägger upp ett par flera produkter till bloppisen idag. Som jag sa i det senaste inlägget här så skulle jag göra det nu den kommande veckan. Men det får helt enkelt bli mer än så i detta fallet.






För denna varan klicka här



här



här



här


Och här


Första baket

Kom nyss hem från en rolig och trevlig dag hemma hos Ralf, fick komma och kolla hans lya för första gången. Han har samma intressen precis som Jimmy, det är dessa båtar man har i fönstret oftast, dö skallar samlar han på också. Jimmy fick både en plånka med ett döskalle motiv på och även en liten båt som han hade två likadana av, till födelsedags present fick Jimmy en liten ask med massa tior i. Nova fick en träbil och en liten söt gossedjur som lät. Man kan tro att det var deras födelsedagar istället. Väldigt snäll gubbe med andra ord. Han bjöd även på lite kaka, kaffe och juice. Jag och Jimmy tog med oss kanelbullar som jag bakat för första gången igår. De blev ganska bra för att vara första gången, även de andra gillade det mycket.



Kony 2012

Jag har sett detta innan på vissa sidor, men la inte märke till att det var så viktigt. Men nu när jag såg även att Anastacia hade sattit ut nyheten på sin twitter så var jag bara tvungen att kolla in vad det var för något. Även lill brorsan hade nämnt om det och tyckte det var konstigt att jag inte visste vad det var för något. Förrän nu när jag såg på videon. Det går knappt att beskriva hur man känner sig när man ser på denna lill film snutten, den kan kännas lång, men den är inte så lång igentligen. Så ta en titt ni som inte vet vad det handlar om riktigt!





Den här mannen måste stoppas!

90-tals leksaker

Kommer ni ihåg dessa söta, färgglada, små elektroniska virtuela djur som du tar hand om?
Ett animerat djur som ska matas, rastas, och tas om hand, du skulle vara en god matte eller husse annars dog ditt djur. Folk tog med sina Tamagotchin till skolan eftersom de inte ville lämna den ifred, många lärare blev smått irriterande på dessa, eftersom de lät under lektionerna och de förbjuds en tid i skolan. Vissa föräldrar tog även med sig sin dotters/sons lilla leksak till jobbet för att hålla det vid liv.
Det var år 1997 som den först Tamagotchin kom till Sverige, de blev riktigt populära den tiden och uppfanns av Aki Maita och utvecklades 1996 av leksaksföretaget Bandai. Namnet "Tamagotchi" är en kombination av det japanska ordet för ägg, "たまご" (tamago), och det engelska ordet för klocka, "watch". 

            


Jag själv kommer ihåg när jag själv hade en sådan. Den första var en rosa med 6-8 djur i. Jag älskade den verkligen men sen kom min bästa kompis och lurade in mig till att byta mot sin, som var en sjöjungfru. Det var det sämsta bytet jag gjort någonsin, jag ångrade mig jätte mycket. Sen fick jag en liknande en annan kompis Tamagotchi som var en hund som köptes på Toys R Us. Den kommer jag ihåg väldigt mycket, när jag fick reda på hur man upplevde ett nytt djur så gick den i sönder. (Uppleva knappen)
En idag vill jag ha en sådan, eftersom jag inte kan ha något husdjur med päls som jag kan ta hand om (killen är allergisk) så var den här idén jätte bra. hihi




Källa

Fina idéer på gång

Idag har jag suttit ute på verandan med bara ett linne och ett par chinos och njutit av den varma sol strålen som riktat mot mig hela eftermiddagen. Medans jag gjorde det drog jag fram mitt block och skissade på lite plagg jag hade i tankarna. Jag måste ta och rita upp grund mönstrerna till alla dessa idéer jag har så att jag sen kan ta och sy upp alla dessa fina plagg som ska bli verklighet. Jag tängte börja redan i morgon med detta, sen ska jag välja ut lite tyg prover också för att kompletera det hela.

Här är en klänning jag gjorde för något år sedan, jag tycker den blev jätte fin!



Planering

Hela den här helgen kommer vara lite att göra, tänkte att jag skulle göra lite cupcakes som en liten present till Jimmys riktiga pappa Ralf. Vi har lite ont om pengar så en bra idé är ju att kunna göra någonting hemifrån. Jag har kollat lite i min bibel vad jag kan hitta på ...

             


Det andra är att ta upp den lilla resväskan för att packa lite andra kläder, vi ska ju på en liten kryssning nästa vecka. Måste ju förbereda sig.
Nu ska jag ut i solen för att njuta av det fina vädret som har kommit för att stanna förhoppningsvis.

Synes, ciao! <3


Härligt väder

Lite bilder från dagens lilla foto dag med Mariam som jag berättade lite om innan på tweet spalten.
Vi åkte även hem till mariam efter någon timme senare för att laga lite lunch, det blev en go rätt med lax och wokgrönsaker till.













Eftersom att det var så blåsigt orkade vi inte vara ute mer så vi gick in för att scrapbooka lite, hjälpte M med att scrapa denna sidan av hennes album. Väldigt mycket rosa när jag hjälper till, det händer ganska ofta. Haha




Sent

Nu ska jag bums i säng, kom hem rätt sent igår så ska ta och sova ut i natt. I morgon blir jag pigg som en nöt kärna. Har hört att det blir fint väder i morgon också så då blir det ut med kameran och fota en massa.

Sov så gott allihopa.
Kramar <3

The Reef dagen

Här är lite bilder från gårdagens äventyr. Som ni vet så åkte jag och Jimmy på en liten tur till Danmark över dagen blev det till "The Reef" som jag hade gett älsklingen på sin födelsedag. Han blev btw väldigt glad över presenten och över allt annat så hade han jätte kul. Det var den bästa presenten han hade fått sa han. 


           

           

           

Vi gick direkt till restaurangen för att ta del av frukostbuffén de hade där mellan 8-9.00. Det var massa gott som var uppdukat. Tyvärr har jag inga bilder på detta eftersom jag var så upptagen av den goa frukosten och även upptagen med att ta in allt runt omkring på The Reef.

För min del var The Reef inte så mycket för mig direkt, men det var väldigt coolt uppbygt med alla fräckheter som de hade sattit upp. Med flera segel tyger hade de sattit upp som projektor duk för att visa filmer på. En rutchkanna som var jätte bred för att kunna åka med flytande ringar att sitta på, det var skoj. En bar som sålde lite matigheter, dryck och glass var allt som fanns inne i badhuset.

 

 

 

 

 


Ärenden och plannering

Har varit på ärenden idag och jag fick för första gången använda min GPS som jag har på mobilen. Det gick inte sårdär jätte lyckat, men ju mer träning så klämmer jag det snart. Eller så är det jag som inte fattar vad den vill att jag ska köra.
Jag har nu kommit hem och har ätit lunch, var hur hungrig som helst efter att ha åkt runt och runt.

Nu ska jag ner till källaren för att ta ner alla jul grejer, vi har varit lite dåliga på det + att vi ska planera lite med bakelser som jag ska göra inför imorgon. Jimmy ska bli firad av sin familj så de kommer över i morgon.

Betala med ett fingeravtryck

Betala med ett finger avtryck, vad tycker ni om det? Den tyska stormarknaden kommer att inför skaffa sig ett betal sett där du placerar ditt finger på en platta inför utcheckning. De vill kunna se med de lagrade i sin databas tillsammans med kontouppgifter. Detta hade planerats redan i november 2005. En såkallad "Edeka" butik i sydvästra tyska staden Ruelzheim har nu bestämt att tekniken ska komma fram i hela deras region. Cheferna sa att det går inte att missbruka, chansen att två personer har samma fingeravtryck är ungefär en på 220 miljoner.









Källa


Lunch med mammis

Mammis ringde och frågade om jag ville ut och käka lunch med henne nu när hon ändå var här i Lerum. Hon hade vart på möte me lil brorsan på utvecklingssamtal. Så varför inte tänkte jag, får jag umgås och snacka med mammisen också.

Vi gick till restaurangen mitt i centrum kallad Mikado där de har buffé med både sushi och thai/kinesisk mat.



Ett snabbt inlägg

Nu har jag dammsugat en snabbis och även gjort ett kort till Jimmy, han fyller ju år idag,han har inte fått sin present än men det får han när han kommit hem från jobbet. Sen får vi se vad vi hittar på också för att fira honom. Om vi inte gör det nu när hans familj kommer på besök för att fira honom nu på lördag. Det kommer kanske upp bilder senare ikväll.





Puss & Kram på er så länge <3

Retrotävling med Giftstore

Tänkte dra fram en tävlings katergori där du kan komma att vinna en massa fina priser ur olika företag som jag kommer att sammarbeta med.

Här kommer den allra första tävlingen:
Just nu är det Giftstore som har en tävling där du måste svara på några frågor om vad "Retro" betyder.
Du har då chansen att vinna superläckra retroprylar till ditt hem eller till dig själv.

Det är enkelt att delta och självklart gratis! Tipsa gärna om tävlingen i din blogg eller sajt. Tävlingen pågår till 15/3.





Lycka Till!

Nytt sött café

Vaknade tidigt idag för att köra min käraste in till en privat läkare, han har lite problem med sin tå. Som ska opereras redan nu på torsdag.
Att stå inne i stan på parkering är verkligen inte det billigaste speciellt inte på vardagar eller på lördagar. Det är så absurt att de ska ta betalt 25 kr/timme!! Och när jag väl hade fått en plats, så säger Jimmy att det fanns platser längre upp och gissa om det var billigare där!? Det kostade banumen 8 kr/timmen istället. Så nästa gång vi åker dit ska jag försöka få en plats längre upp med andra ord.

Efter att Jimmy hade vart så läkaren var det ca 1 timme och 30 min kvar innan bilen gick ut så vi bestämde oss för att ta och fika. Vi hittade ett jätte söt kafe med lantlig stil, kändes riktigt lungt där inne. Stan kan ju uppfattas som stressande, vilket det är också speciellt med trafiken tycker jag.






En annorlunda över dagen present

Nu är det ännu dags för en födelsedag som ska firas. Jag har hittat en ganska perfekt present, hoppas Jimmy tycker om den lika mycket som jag gör. Eller det vet jag förresten igentligen inte själv förrän jag har varit där. En resa "Danmark över dagen" istället för att köra båt turen fram och tillbaka körde jag en annorlunda dagen över dag. Se här:

Danmark över dagen med inträde till "The Reef". Han har snackat väldigt mycekt om att åka dit sen det öppnades, så jag tänkte det var på tiden att vi åker dit.


                   


Jimmy kommer att få den på morgonen när han vaknar, på onsdag.


Webshop

Nu har jag uppdaterat bloggen med en webshop knapp under min profilbild. Den har tagit lite tid att göra, det var det som jag höll på med en hel del innan då jag inte va så inne på bloggen.

Klicka in här eller klicka på bilden här nedanför. 

                         
Hoppas att ni tycker om den!






Kram på er! <3


Foto dag

Trodde i början av dagen att det inte skulle bli något fint väder alls, för mig är fint väder med massa sol. I morse var detta inte fallet, det var väldigt frostigt ute på taken och på gräset. Då kändes det inte som en foto dag längre, men så började frostet på taket smälta och då kändes det att dagen kommer att bli fin i alla fall. Så jag väntade tills jag skulle plocka upp Mariam på stationen för att sen åka upp till Stamsjön för att fota. Vi fick ganska många fina bilder. Hon som jag har en systemkamera, dock använder hon sin som en vanlig digital kamera vilket jag inte tycker är så kul. Men men så är det...

Jag skulle gärna vilja visa er mina bilder men jag hittar tyvärr inte kabeln till att överföra bilderna på datorn. Så frustrerande blir man när man inte hittar sina grejer och speciellt glömt var man lagt den sist.

Jag hittade en bild som jag kunde visa er, inte så bra bild men det får räcka för den här gången. ;)
Visst ser det ut som en fyr om man kollar lite snabbt förbi på bilden?



Kropps resultat

Jag måste bara berätta detta att jag nämnde detta för några månader sedan kolla här. Jag mätte mig nyss och vet ni vad det visade sig?! Att jag har gått ner en massa sen jag började detta året.
Byst är nu: 96 (innan 98-99 cm), Midja: 82,5 cm (innan 89 cm), Mage: var inte så stor skillnad 1 cm (innan 100cm), Höft är densamma: 96 cm och Stuss: 102,5 cm (innan 106 cm). Sicken skillnad!!! Och jag måste ändå vara ärlig, jag har faktisgt inte tränat så mycket på den sista tiden. Men det ska jag göra nu och se om det ger mer resultat vilket jag tror att det kommer att göra. Hur kan träning visa något annat likssom!?




Massa foton i sikte

Hur har ni haft det än så länge? Det är förste mars idag! Det betyder snart vår för mig, då ska det ut och fotas mer än någonsin, jag längtar så att vädret ska komma med massa sol i sikte.

Jätte fina rosor har jag fått av min käraste. Det mesta i rosa hihi.


Window Phone

En cool design av Seunghan Song, mobilen som ger dig den exakta väder rapporten i din hand. Om det regnar ute visar det på displayen virtuell droppar, frostig fanér när det snöar och rensad skärm menas med solig dag.
När du vill skriva ett sms eller ringa en person måste du först blåsa på skärmen för att den ska ändra sig till det läget du vill att den ska göra.
Mobilen är lika tunt som ett plast ark och är designad i ett väldigt tunt, ren och transparent material.

Min fråga är hur ska man ladda batteriet, finns det någon ens?











Källa