Sen bio

Sent bio besök igår, "Go study" arrangerade detta tillsammans med ett infomöte om deras verksamhet/företag. Go study är ju att du åker utomlands för att plugga. Men det som jag blev besviken på var att de hade bara utbildningar för restaurang/hotel yrket. Jag trodde de hade även design, fashion utbildningar. Så jag får väl ta och leta vidare med utlandsstudier.

Innan vi besökte biot gick vi till Panda Sushi för att äta go middag där. Riktigt mums! Söt namn på en restaurang också tycker jag.


Momiji Book Club

Har ni sätt dessa små söta dockor? Luli Bunny heter tjejen som är en illustratör och en designer hon älskar att rita kaniner, björnar och söta fluffiga, färg glada figurer. Luli har en udda stil som är naturlig både för barn och vuxna.

Här sammarbetade hon med Momiji gruppen år 2010. Det här projektet namngavs som Momiji Book Club.


              


Urgulliga! Vilken eller vilka skulle ni vilja ha?  Jag skulle själv vilja ha en av dessa dockor, men vilken är frågan.




Källa


Bild bomber

Efttersom jag inte varit inne på ett tag så kommer här en massa bilder på vissa saker som jag har haft för mig. Jag har även haft andra ärenden som jag varit upptagen med som tyvärr inte syns på bild.







Jackie fixade till fika för att det inte fanns något fik som var nice i närheten. Båda dessa dagar var vi i Kåsjön, riktigt fint är det där just nu. ^^









Lite smink som jackie köpte till mig, så snäll som hon är. <3



2 iphone skal som jag hittade på Expert i Allum, de ska tydligen gå upp i rök.


Fimo lera var en grej som jag ville testa, så jag köpte lite av det och det var riktigt roligt. Förvånadsvärt enligt mig, eftersom jag alrdig har tyckt om att leka med lera alls.


Inreda vardagsrum

Jag och killen har en lägenhet som är en 1a på 40 kvm. Det jag försöker göra är att inreda vardagsrummet igen, eftersom jag har tröttnat på hur det ser ut just nu. På ett ungefär ser det ut så här:


                     


Någon som har något förslag på hur man kan förändra det på annat sett? ^^

Alla lådor/förvaring vill jag ha upp på en hylla eller två, helst så att de inte syns. Jag har ca 60 cm från den väggen och utåt att ha en hylla så bred.
Sängen är 1,43 m bred, 2 m lång, skrivbordet är 1,20 m och djupet är 60 cm.
Skrivbordet har jag till för att pyssla, sy och rita på, så det är ett måste att ha den kvar.
All stero anläggningar måste finnas kvar 2 högtalare, en center och en bas. Stero på djupet är 27,5 cm, 43 cm på längden och 13 cm på höjden. Dvd:n är lika stor som stereon fast 2 cm lägre och tv:n är en 32 tummare.

Vi tänkte köra med loftsäng eftersom det ger en hel del mycket mer utrymme, men vi är inte säkra på att ha en. Bäddsoffa tänkte jag, men det kunde vi inte ha tydligen.
Soffan är alldeles för stor den är ca. 1,93 m lång och 79 på djupet.

Update: Vi behöver mer klädutrymmen också.

Jag skulle vara jätte tacksam om ni kom med förslag! =)


Mys med recept

Igår blev det choklad muffinsar som jag bakade till gullet. Han blev jätte glad och de smakade riktigt gott. Synd att jag inte kunde inspektera i hur de smakade, jag brukar vara en expert på det!
På tv gick Suburgatory som vi kollade på, synd att varje avsnitt är så korta.

              


Här är det receptet jag använde av: Muffins utan ägg
Ger: 12 port

* 4 1/2 dl vetemjöl
* 3 dl strösocker
* 2 tsk vaniljsocker
* 2 msk kakao
* 50 g smör
* 2 1/2 dl mjölk

Sätt ugnen på 200 c.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Smält matfettet.
Rör ner matfett och mjölk i blandningen.
Rör så att allt blir ordentligt blandat.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 min.


21e

Jag skulle göra frukost i morse så hittade jag några paketer som låg på köks bordet och den söta lappen som låg på. Gissa om jag blev glad!? "Våran dag" är varje 21e i varje månad som vi firar att vi varit tillsammans. Om ni undrade ;)







Detta var det som var inuti paketerna, så gulligt! Nu har jag äntligen en cupcake stativ, men nu fattas alla cupcakesen som ska sitt där på. Och de ljus ställen var annorlunda från de andra färgerna jag haft innan. Nu ska det bli mys! Ska ta och leta fram ett jätte bra recept där jag också kan äta dessa, fast i jätte mörk choklad förstås.


Fikelus

Jimmy överraskade med lite fika på bordet. Ciabatta med massa grönsaker i, juice och te som dryck. Mums var det!


Inhandla

Tänkte jag skulle ta och kolla på lite glasögon eftersom de jag har nu sitter inte sådär jätte bra längre. Billiga glasögon kanske... Jag får helt enkelt fnatt när de ramlar av och jag som ingen näs ben har kan det lätt hända att de glider av.
Så jag kollade lite på nätet och hittade dessa snygga, söta kattliknande glasögon, inspirerat av Hello Kitty. Ur gulliga!

Vad tycker ni?



Heart bestick

Dela mat med en kär vän med "hjärta del" en smart utformad matbestick som öppnar upp i två delar som kombinerar gaffel, kniv och sked. Möjligen den perfekta, eller åtminstone den sötaste-alternativ till slösaktiga plast bestick, är Heart del tillverkad helt av biologiskt nedbrytbar polystyren och diskmaskin-vänliga delar att använda 66% mindre plast än vanligt bestick. Förutom att minimera miljöpåverkan vardagen uppkastet-away-uppskattningsvis 40 miljarder bitar av plast dumpas i världens deponier varje år.




Passar att ha det till picknick eller varför inte till fester.





Källa


Beautiful Messed Up World

Är den nya låten som jag älskar!!! Anastacia har addat en ny låt till Heavy Rotation som bara Usa folket kan köpa dock. Lyssna på ett klipp här. Hon sjung den på sitt senaste konsert men den fick jag dock inte höra när hon var i Stockholm 09. Vissa andra länder fick höra den...
Jag måste få tag på denna låten, direkt när jag hörde introt visste jag att jag tyckte om den.

Här är hon med Andreas Carlsson från Idol och lilla Freak under bordet så söt.


Minnen

Jag och Jimmy åkte till en marknad som vi inte har varit på på länge, är Kvibergs Marknad i Gamle stan. Jag kommer ihåg att jag var där ofta när jag var mycket mindre, då min farsa tog med mig och lill syrran dit för att kolla på nya/begagnade saker. Visst har de en massa skräp men en del användbara saker också. Det jag fick upp ögonen för var två stånd där en man hade fullt med tyger på hyllorna. Jag blev så glad över att det fanns någon som ens sålde detta, det har jag aldrig sett innan nämligen, inte ens när jag var mindre om jag minns rätt. Hör och häpna dessa tyger kostade inte mer än 50 kr/m och han hade nästan alla sorts tyger! Jag ska ta och sticka dit någon mer gång för att köpa mig tyger, här ska det tas och sys.

Det andra som jag fick upp ögonen för var en man som hade nästan en hel hörna som såg ut som en ateljé där han hade hängt upp och verkligen målat upp dessa fina teckningar. De var helt fantastiskt fina, de såg precis ut som fotografier!! Så verkliga och levande var de. Det såg ut som att han målade med kål, och kål är inte lätt att måla/rita med. Tro mig jag har gjort detta själv.



Jag köpte mig ett skal till min Galaxy Ace mobil. Tyckte det var på tiden att jag gjorde detta och de hade en hel del skal till Iphone och till en massa andra mobiler också.


Del 3

Kvällens finalister var ju sådär gemfört med de två helgerna innan.
Vilka vad de som kom till finalen igentligen nr. 8? Den låten skulle ha varit bra om han den gubben inte var med i låten och snackade.
Molly var bra, hennes röst är ju bara för fin, ovanligt att hon sjung på engelska dock. Låten passar ju jätte bra då hon och hennes kille bröt upp nyligen.

De som skulle ha vunnit är Love Generation, de var ju bäst av alla i dinna deltävling! <3


Äntligen ett par stövlar

Åkte till Alingsås för att kolla lite Second Hand affärer men vi orkade inte gå i regnet som droppade på oss. Så vi gick in till Stråken och jag hittade dessa par stövlar som jag har velat ha länge. Det va värsta lager tömmningen där inne på Euro sko, as bra pris också.
Jätte gossiga e de så jag blir varm om fötterna när det är kallt ute. Gick ju inte ha sommarskor nu...



Fondu på mitt vis

Efter att ha käka lite tacos körde jag en liten fondu på 70% choklad med lite frukt till. Jätte mums var det, trodde inte detta skulle vara möjligt med mörk choklad men det var något ovanligt gott måste jag säga. Rekomenderas om du ska äta nyttigt!





Finns det berg i GBG?

Jag försöker hitta ett berg att bestiga så att man kan se hela göteborgs området. Men det är inte så lätt då det inte finns så mycket skrivet om dessa berg. Jag hittade dock Ramberget, Hisingen som ligger i sydvästra delen och ett berg mellan Gamlestaden och Bellevue. Ska ta och kolla närmare på detta ämnet eftersom jag har en idé... men den kommer inte att kläckas ut ännu. Håll utkik på vad jag har för konstigheter framför mig.


Tack fina läsare

Min statestik mätare har verkligen gått upp för varje dag sedan jag började blogga här och jag är så glad att jag kan göra mina läsare glada!

Kommentera gärna mer när ni ändå är här och kikar in. ;) Då blir jag ännu gladare!



Sushi tåg restaurang

Ni har säkert sett dessa rullband på restaurang oftast finns de i Asien där de rullar med ett eller flera fat med mat på, där du får plocka det du vill ha. Här är ett liknande, ett tåg med vagn släpandes bakom. Det är dock en leksak. Du får med låtsas mat/sushi bitar som du sätter på tågets tak som du ska fånga medans den åker i sin hastighet som någon annan styr. Fånga så många som du kan och du vinner!






               




Källa

Piffat upp

Pärlburken är nu färdig, förut såg den inte alls ut som min stil, så jag piffade upp den med min rätta stil. Innan var den skogsgrön kan man säga, inte fin syn i mina ögon dock. Det var på tiden att jag gjorde något åt detta! Den blev riktigt nice må jag säga. Tyvärr har jag inga för bilder men jag har självklart efter bidler.
Vad tycker ni?









Lyckad till slut

Ja då har vi firat alla hjärtans dag, åt Indisk mat och gick på bio. Det blev lite krångel när vi kom till bion, på biljetten stod det "En gång i Phuket" vilket vi skulle se på, men vi tyckte det var så konstigt då vi väl gick in i sal 3 så var det en helt annan film + att det va inte alls den filmen vi skulle då se. Så vi gick till den personen som tog hand om våra biljetter från hela början och sa åt oss att det stod ju Biopalatset på biljetten. Ja som ett missförstånd det blev så fick vi till slut ett par andra biljetter till "This Means War". Det tråkiga var att vi fick platserna väldigt långt ner i salongen, men det positiva var att vi fick se en ännu bättre film. Det var ju en action - komedi film detta. Ja det kanske kändes lite då vi beställde de första. Men dagen blev lyckad i alla fall till slut.

Här är bilderna jag gjorde i boken. Tog tid precis som jag tänkte, men blev klar med lite i alla fall.
Jimmy blev jätte glad för denna presenten. Han sa att det är jag som är järnan i kreativitet!










Alla hjärtans dag pyssel

Hela förmiddagen har jag skrivit ut bilder från skrivaren och klippt ut. Ska ta och klistra in de i scrapbooking boken jag berättade om igår. Vi får se hur mycket jag hinner, men allt kommer inte bli färdigt idag alltså får jag ta och fortsätta med denna boken inom sinom tid.
Mer får ni se när jag är färdig med den.


Nu gäller det

Att hitta en present eller göra en egen alla hjärtans dag present. Det är bara 10 minuter kvar till den 14/2 2012. Jag har kommit på några ideer men vet inte riktigt vilken jag ska välja, jag har antingen den här ideen att göra klar våran scrabooking bok som skulle har varit klar för längesen eller kärlekskuponger som jag gör själv. Det lutar lite åt båda två, men att ha tid med det är ju en annan femma.




Annorlunda salt & peppear-kar

Hitta dessa söta salt och peppar stavar som ser precis ut som troll stavar. Ur gulliga verkligen! Tänk er att vifta de och få fram en liten hund som står på bordet, men så är det ju inte riktigt. Men ni kan alltid vifta och få en godare mat.
Även Harry Potters trollstav inte kan göra detta, din fe godkänner.


                         

                 




Källa


Turkisk yogurt, müsli och en nypa honung

Lite fika som vi köpte hem, står ju nyttigheter på schemat nu för tiden. Så det blev turkisk yogurt, müsli och lite honung i. Mums var det! Testa själv.

Ibland kan det vara godare att göra fika hemma själv, då du får ta de ingredienserna du själv vill ha och dessutom är det billigare, du får så mycket mer när du handlar in allt själv. Men visst jag håller med att det är mysigare på ett cafe + man behöver inte lyfta ett finger till att göra de goa desserterna eller mellisarna. Så det är lite av både och där som man tycker om.


Jag blev utvald

OJ blev riktigt chockad när jag såg min blogg var veckans blogg hos Hanna Bieber Anderssons blogg.
Blev gööör glad, det har jag aldrig varit förut!

Så tack så jätte mycket att ni valde mig!


Design klar

Iphone skalet är nu klar att visas! Det tog lite tid eftersom jag inte visste hur den skulle se ut i början, men efter ett tag flög det ut i fingertopparna och det var då det började skapas. Blev ganska nice faktisgt, Nu är nästan alla detaljer jag använt slut, så får ta och köpa ett par nya små lådor med kristaller och diverse prylar till. Det var roligt att göra en design till iphone skalet. Detta temat passar till "alla hjärtans dag" dessutom, tänkte jag inte på förrän nu. Hihi







Melo

Tittade nyss på Melodifestivalen och jag säger bara de två som gick vidare - Bra jobbat grabbar!
Det var de som jag röstade och höll på från första början av showen + de från förra veckan, det var ju helt underbart bra då också. Jag hade mina instinkter att alla dessa som har gått vidare till finalen skulle gå just dit också!


Dagens i bilder

Va en sväng till Kungsmässan och kollade lite halsduk och vantar till Jimmy. Har ju skjutit upp detta hur länge som helst nu, så jag tyckte det var lämpligt att ta tag i det nu.
Sen i bilder så ser ni hur vi spenderat resten av dagen.



Jag idag!



Iphone design

Här kommer en smygtitt på hur iphone skalet ser ut. Mer kommer jag inte visa till den är helt klar.
Detta har jag då hållt på med halva denna dagen och hela dagen igår. Det är riktigt kul, får ta och inskaffa mig fler kristaller, pärlor och detaljer.


Söker igen

Sitter och söker jobb nu i fulla rullar. Det är väldigt lätt att söka dock är knepet att få ett, interveju har jag fått några på kroken, men ett jobb är svårare. Eftersom det är så många som söker så kan de bara ta in en eller två. En interveju sägs vara första steget till en anställning, visst det är säkert sant men det känns ju fortfarande när de inte väljer en. Det tar framför allt tid dessutom!


Nytt intresse

Köpte mig ett iphone skal och tänkte pynta den med lite kristaler och liknande dyligt på den. En liten ny grej som kanske intresserar mig att börja göra.
Testar lite här på denna bilden, har inte klistrat dit de än.


Besviken

Det verkar inte bli någon resa till Thailand i alla fall... Jackie har tydligen planerat in ett vår/sommarjobb som hon skulle ta istället för att åka med mig, detta hade hon kommit på igår. Och det säger hon till mig idag när jag redan är här. Gissa om jag är besviken eller inte!? Vad ska jag nu ta mig till, jag vill ju inte åka helt själv heller. Jimmy kan inte, Trixie kan inte heller och nu Jackie.
Någon annan som vill hänga med? Jag åker från Göteborg i så fall.

Var ute i god tid

Provade ett par sol brillor som jag tänkte ha till sommaren. De passade förvånadsvärt riktigt bra må jag säga, måste vara ute i god tid! Även om det kanske inte är det man ska ta och prioritera först så måste man ha lite koll ändå tycker jag.

För det första måste jag ta och skaffa en ny vinterjacka och för det andra måste jag skaffa ett par nya glasögon. Jag hittade dock ett par när jag var i Kungsmässan igår med Jackie. De satt också väldigt bra på mig, de kostade dessutom inte så mycket, så det ska jag nog ta och satsa på. Får ta mig i kragen och gå till optikern också för att kolla till synen om den har ändrats något...


Först till kvarn!

Om sidan:
Jag var lite skeptisk i början, för att jag hört en hel del negativt om nät spelandet. Testade detta en dag och blev fast. Jag frågade mig själv, varför har jag inte gjort detta innan? Jag vann ett par 100 lappar på bara 20 minuter!

             
             

Deras tjänster:
Kampanjer - varje vecka dras en vinnare. Nya kunder tävlar om ett resepresentkort värt 5000 kr från vingresor. Visst trodde du att spelautomater bara fanns på båtar eller på Liseberg. Precis som på Stena båten har de spelautomater hela 9 hjul och 8 vintslinjer på deras egna sida Betsson Casino
Det finns 19 Bordsspel: Texas Hold’ Em är en av de, likadan som medföljer i varje data man köper. Den är med andra ord väldig rolig att spela.

” Den första som kommenterar på detta inlägget får en kod som ger dig 25 kr att spela för. Först till kvarn! ”  


Biljetter kvar..

Nu ska jag ta och göra mig i ordning för att åka upp till Jackie för att kolla Thailand resa. Det måste bokas så snabbt som möjligt nu känns det som, annars kommer det kanske inte vara några kvar. Vem vet!?


Små grejer

När vi ändå var i stan för att kolla på en värmefläkt då vi inte hittade någon gick jag förbi Stoff och Stil för att hitta lite grejer jag behövde.

Karborreband tänkte jag ha för att göra för småttingarna...






Fryser ihjäl

Har varit lite borta ur bloggen, det jag kan berätta är att jag och Jimmy var uppe hos hans syrra och åt middag för att sen kolla på melodifestivalen tillsammans. Igår var detta då.

Idag har vi varit och köpt en fläkt för att i lägenheten är det så himla kallt att det inte är riktigt klokt, man fryser ju ihjäl för att hyresvärden är så snåla med att brasa på med värme. När man känner på elementerna så är de inte ens varma för fem öre inte ens ljummet. När man kommer in i köket är det som att gå in i ett kylrum, golvet är som is!
Vi var helt eneklt tvungna att köpa en cute liten vän som kunde ge oss värme!


Cupcake låda

Har varit på Panduro, det första jag gjorde var att gör en ganska stor cupcake låda. Dock blir det inga cupcakes eller muffins. Tänkte om vi inte hade någon present till Nova då kunde jag gjort muffins, men nu behövdes inte detta då vi hittade 2 presenter.
Nästa gång jag träffar Trixie får hon min låda fullt med cupcakes i, det blir hon nog glad över. Jag är nämligen jätte sugen på att göra cucakes, men jag kan ju inte äta de själv dock.




Mönstrade pappren

Jag ska ta mig ner till Centrum och lämna ett papper. Efter det ska jag till Allum, tänkte ta och skaffa mig lite mönstrade papper som är av hådare variant än de kopierings papprerna. De är helt värdelösa när man ska vika origami.


Kigurumi & Sushi

Jimmy kom hem och kände ett sug av sushi, så vi åkte till stan och köpte detta men innan det så fick jag ett papper hem om att jag skulle hämta ut något från posten. Undrade verkligen jätte mycket på vad det kunde vara, men kom inte alls på något förrän jag stod i kön och kollade på pappret som skulle ges till posten. Och där stod det Okaeri!
Och då blev jag gööör glad, ÄNTLIGEN har den kommit fram! Det tog tid!!!













Origami - boxar

Hela förmiddagen har jag suttit och kollat på hur man gör en kina box, take out box. Blev så intresserad när jag såg denna i Panduros häfte. Så himla söt och cool!


Här är min egna som jag försökte med, det ser inte ut som på bilden ovan ^^ dock.


Tänkte på mina cupcakes som jag tänkte göra till kalaset som aldrig blev av förra helgen, som jag tänkte göra på fredag morgon. Då är det ganska nice att ha cupcakesen i boxar så att de inte nuddar varandra.


American Corner

Va på Ica och handlade in lite mer mat grejer, börjar försvinna så fort man äter för mycket, inte för att jag gör det, men vi handlar kanske inte så mycket igentligen så att det ska räcka till en hel månad direkt.
Det enda jag köper in är ju såklart allt nyttigheter jag ska äta nu när jag går ner i vikt. Frukt och grönsaker helt enkelt.

Men det roliga jag hittade på Ica som jag aldrig har sett eller märkt innan var den här hyllan fylld med amerikanska matig och gottigheter. Den ligger precis där taco/thai/kina grejerna ligger. Det kanske inte är så dumt igentligen eftersom det är ju ändå utländsk hörna kan man säga eftersom allt finns på ett och samma plats.
Hittade ju de här "macaroni and cheese" som jag alltid velat testa, men hittat de på nätet oftast så har inte vart så förtjust att hämta hem de där, men nu när jag hitta de i affären var det ju ganska fräckt! Bara det att just nu kan jag dock inte köpa paketet, ja på grund av min diet då. Det får bli någon annan gång...


Redigerad bild

Har tagit och redigerat en bild på Jimmy som jag tyckte såg riktigt tråkig och ful ut med alla färgerna som var på alltså orginal bilden. Ett redigerings program på mobilen som jag laddade ner från android market, appen heter "PicArt". Om någon skulle vilja ladda ned den också så finns den där. 
Appen är riktigt effektiv den är som photoshop fast en smidigare och ett mindre program av varan.


                                                         Såhär såg den ut innan:



Efter bilden:
Tycker den blev mycket finare + att jag la till lite effekter.
Jag är nöjd!